Konferencija „Dizajn za bolje društvo“

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 23.Sep.2019, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konferencija „Dizajn za bolje društvo“

Konferencija „Dizajn za bolje društvo“ biće organizovana 27. i 28. septembra u Beogradu, i prvi put u regionu okupiće najrelevantnije Design Thinking eksperte iz celog sveta koji će podeliti svoja iskustva na temu demokratizacije dizajn procesa, oslobađanja kreativnog potencijala, i stvaranja inovativnih kultura kao osnove za rast i bolju budućnost.

Konferenciju „Dizajn za bolje društvo“ će otvoriti Marko Čadež, predsednik Privredene komore Srbije, a program >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << konferencije podeljen je u dve celine.

Tokom prvog dana biće organizovana predavanja i paneli u Dvorani Kulturnog centra Beograd, a govoriće stručnjaci poput profesorke Džejn Lidke (Univerzitet u Virdžiniji, SAD), Kare Piknold (Frog Desing Nemacka), Ivar Bjorkman (OpenLab, Švedska) i Dr. Mick Jackson (WildHearts, Velika Britanija).

Drugog dana konferencije, u Ustanovi kulture Stari grad, 50 odabranih polaznika učestvovaće u celodnevnim radionicama na temu osnova Design Thinking-a, uloge empatije u procesu, važnosti stavljanja ljudi u centar svega što radimo, i potrebi za kolaboracijom i ko-kreacijom na projektima. Učesnike će kroz radionice voditi tim eksperata predvođenih Mitom Miheličem (HPI Akademija, Nemačka), Rendi Salzmanom (ko-autor knjige „Dizajn za veće dobro“, SAD) i Merel Van der Vudom. Oni će svojim iskustvom i poznavanjem procesa pružiti priliku polaznicima da nauče osnove metodologije kroz rešavanje izazova „Održivi grad“.

Danas je inovacija postala mnogo više od kreiranja proizvoda i usluga. Primeri uspešnih projekata, sprovedenih po Design Thinking metologiji, a koji rešavaju globalne izazove poput zdravlja, siromaštva i obrazovanja, su brojni i inspirativni. U svetu dinamičnih promena Design Thinking nam nudi novi pristup koji je pametan, ljudski, inkluzivan i agilan, onaj koji stavlja inovaciju u središte svih aktivnosti. Principi dizajna postali su nova paradigma za inoviranje, dostupni svima, ne samo dizajnerima.

Razvoj savremenog društva stavio je pred nas brojne kompleksne probleme sa kojima moramo da se suočimo, a rešavanje kompleksnih pitanja zahteva nove pristupe, drugačije strategije i provokativne, hrabre ideje.

Konferenciju “Dizajn za bolje društvo” organizuju Udruženje građana Design Thinkers i o5 transformation design consultancy iz Beograda uz podršku Privrednekomore Srbije.

Više informacija o konferenciji i registraciji za učešće možete pronaći na sajtu:

designforbettersociety.com

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Povezane vesti

Konferencija „Dizajn za bolje društvo“

Izvor: DobreVesti.rs, 23.Sep.2019

Konferencija „ Dizajn za bolje društvo“, održaće se 27. i 28. septembra u Beogradu.. .  . Na konferenciji će tokom dvodnevnih predavanja i radionica biti predstavljena iskustva i primeri uspešnih projekata koji rešavaju globalne izazove u oblasti zdravlja, siromaštva i obrazovanja, a kreirani...

Nastavak na DobreVesti.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.