Kompanija vivo najavila inovacije u oblasti mobilnog snimanja

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 19.Sep.2023, 14:18

Kompanija vivo najavila inovacije u oblasti mobilnog snimanja

Kompanija vivo predstavila je svoje najnovije inovacije u fotografiji pametnim telefonima, otkrivajući periskopsko sočivo sa novim „Vario-Apo-Sonnar“ standardima za odlične makro snimke, razvijenim u partnerstvu sa kompanijom ZEISS. Pored toga, vivo je predstavio V3, novu generaciju vlastitog čipa za obradu slike. Najsavremeniji prilagođeni čip od 6 nanometara pokreće 4K Cinema Portrait Mode, kao dodatak najnovijoj algoritamskoj tehnologiji za poboljšanje kvaliteta slike i omogućava >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << nove dimenzije u 3D obradi.

Sa ciljem da korisnicima omogući da zabeleže baš ono što vide svojim očima i učini profesionalno snimanje pristupačnijim za svakoga, vivo kontinuirano radi na unapređenjima u oblasti optike, računarstva i algoritma kako bi snimanje mobilnim telefonom bilo na nivou sa profesionalnom opremom za fotografisanje. Od vrhunskih čipova i algoritama za obradu slike, do pomeranja tehnoloških granica u partnerstvu sa liderima u industriji kao što su kompanije ZEISS, MediaTek i Sony, vivo daje uvid u to šta bi moglo da se poboljša u tehnologiji mobilnog snimanja kako bi omogućio besprekorno korisničko iskustvu u svim uslovima.

Dugoročno partnerstvo kompanije vivo sa pionirom u optici, kompanijom ZEISS donelo je nekoliko inovacija za X seriju. Iz generacije u generaciju proverene ZEISS tehnologije i optički dizajn visokog nivoa prilagođavani su za vivo flagship modele. Sada su vivo i ZEISS zajedno najavili dizajn periskopskih sočiva sa novim standardima „Vario-Apo-Sonnar“. Smatra se da APO dizajn ima vrhunsku kontrolu kvaliteta hromatskih aberacija u industriji. Po prvi put, APO dizajn će biti prilagođen sistemu za mobilno snimanje, obezbeđujući kvalitet zumiranja visokih performansi. Dalje korišćenje tehnologije grupe lebdećih sočiva u sočivu periskopa, ima za cilj da se obezbedi ultra visoka rezolucija i unapređeno fokusiranje, kako bi se korisnicima omogućilo da postignu odlične rezultate makro snimanja. Dok, istovremeno, kremasti bokeh efekat omogućava dodano isticanje subjekta.

Zajednički projektovan sistem zadnje kamere vivo X serije usklađen je sa prepoznatljivom ZEISS tehnologijom za antirefleksni premaz na optičkoj površini ZEISS T* Coating čime su značajno smanjeni neželjeni odsjaji na slikama u izazovnim uslovima osvetljenja kao što je noć, jako pozadinsko osvetljenje i kompleksni izvori svetlosti.

Za sledećii flagship model vivo X serije, ZEISS T* Coating će biti opremljen Multi-ALD tehnologijom za dodatno poboljšanje jasnoće slike smanjenjem centralne refleksije sa 0,2% na 0,1% na spektrumu vidljive svetlosti. Reflektivnost će biti smanjena za 50% u odnosu na prethodnu generaciju ALC premaza.

Najnoviji vivo V3 čip usvaja proces od 6 nanometara i uključuje novo dizajniranu AI-ISP arhitekturu i tehnologiju Frame Info Tunneling (FIT) druge generacije. Tehnološko unapređenje pruža odlično korisničko iskustvo sa 4K bioskopskim bokehom, automatskim otkrivanjem i prebacivanjem fokusa subjekta, tonom kože kao u bioskopskom snimku i filmskom obradom boja. Ovim je vivo postao prvi proizvođač Android telefona koji je omogućio 4K bioskopski kvalitet portretnih video snimaka sa funkcijama naknadne obrade.

Pored lansiranja novog V3 čipa, vivo je takođe otkrio kompozitno algoritamsko matriks rešenje. Novi vivo Origin Imaging Engine (VOIE) poboljšava kvalitet slike, boju, ton i računarsku funkcionalnost unapređujući osnovne algoritamske mogućnosti tri podmodula: Color Restoration Engine, Ultra HD Engine i Accelerated Computing Engine.

Uz inovacije u fotografiji, vivo je razvio jedinstveni stil portreta koji spaja jasnu teksturu, prirodne tonove kože i balans stvarnih i virtuelnih efekata na iteracijama uređaja. Pored toga, vivo nastavlja da istražuje i razvija tehnologiju 3D portreta sa 3D rekonstrukcijom lica i virtuelnim sadržajem. Korisnici će moći da snimaju fotografije koje savršeno balansiraju stvarne i virtuelne efekte, uređuju fotografije uz pomoć rekonstrukcije teksture i algoritama za procenu osvetljenja i slobodno menjaju osvetljenje, kosu i izraze lica.

Zasnovano na VOIE, vivo je takođe predstavio model True Colour Night koji pokreće AI učenje za Night Sky Imaging System. Ovo unapređenje omogućava prilagođeno podešavanje tonova i boja za noćne scene. A za noćne scene sa visokim kontrastom, predstavljena je sveobuhvatna noćna HDR opcija za rešavanje problema sa gledanjem u režimima pregleda, snimanja i prikaza.

Pored dugoročnog partnerstva kompanija vivo i ZEISS, pionirom u oblasti optike, koje je dovelo do nekoliko inovacija za X seriju, vivo će nastaviti saradnju sa kompanijom MediaTek i planira da nastavi saradnju sa kompanijom Sony radi daljeg zajedničkog rada na tehnologijama kao što je dvoslojni piksel (stack piksela) i HDR u budućnosti. vivo će takođe aktivno raditi na proširenju zajedničkih istraživanja inovacija sarađujući sa više industrijskih partnera i sa obrazovnim institutima koji se bave tehnološkim otkrićima.

###

O kompaniji vivo

vivo je tehnološka kompanija koja stvara odlične proizvode utemeljene na vrednosti zasnovane na dizajnu, sa centralnim fokusom na pametne uređaje i inteligentne usluge. Cilj kompanije je izgradnja mosta između ljudi i digitalnog sveta. Zahvaljujući jedinstvenoj kreativnosti, vivo pruža korisnicima sve ugodniji digitalan život. Vodeći se osnovnim vrednostima kompanije, koje uključuju Benfen*, sa fokusom na dizajn i korisničko iskustvo, kao i kontinuirano učenje i timski duh, vivo je implementirao strategiju održivog razvoja, sa vizijom da postane korporacija svetske klase, sa još većim fokusom na društvenu odgovornost.

Okupljanjem i razvijanjem najboljih lokalnih talenata, sa ciljem pružanja vrhunskog kvaliteta, vivo je podržan kroz mrežu razvojno-istraživačkih centara, smeštenih u Šenženu, Donguanu, Nanđingu, Pekingu, Hangzou, Šangaju i Šijanu, fokusirajući se na razvoj najsavremenijih potrošačkih tehnologija, uključujući 5G, veštačku inteligenciju, industrijski dizajn, sistem za fotografisanje i druge nadolazeće tehnologije. vivo je takođe osnovao inteligentnu mrežu proizvodnih baza (uključujući ovlašćeni proizvodni centar), gde proizvodi približno 200 miliona pametnih telefona godišnje. Do sada, vivo je razgranao prodajnu mrežu u više od 60 zemalja i regiona i uživa poverenje više od 400 miliona korisnika širom sveta.


* ,,Benfen” je pojam u kineskom jeziku koji opisuje stav raditi prave stvari na pravi način – što je idealan opis misije kompanije vivo, da gradi tehnologiju za opšte dobro.

O novostima u kompaniji vivo možete saznati na vivo.com/rs

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Povezane vesti

Kompanija vivo najavila inovacije u oblasti mobilnog snimanja

Izvor: Blic, 20.Sep.2023, 09:46

Sa impresivnim funkcijama kamere, vivo najavljuje vodeće i unapređene tehnologije optike, računarstva i algoritama

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.