Kompanija Nike najavljuje trajni prelazak na internet prodaju

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 23.Sep.2020, 18:47

Kompanija Nike najavljuje trajni prelazak na internet prodaju

Američki proizvođač sportske opreme Nike zabeležio je ogroman skok prodaje na mreži, nadoknadivši raniji pad prihoda u fizičkim prodavnicama uzrokovan pandemijom korona virusa

Kompanija je saopštila da je ostvarila munjeviti rast digitalne prodaje od čak 82 procenta u periodu jun-avgust 2020, a prihodi su narasli na 10,6 milijardi dolara, zahvaljujući oporavku mnogih ključnih tržišta, uključujući i kinesko.

Džon Donaho, glavni izvršni direktor kompanije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << rekao je da bi prelazak na internet prodaju mogao da bude trajan. Prema njegovim rečima, „digitalno poslovanje je nova normalnost“. Iskustvo je pokazalo da potrošači sve više preferiraju taj vid kupovine i retko se vraćaju starim navikama.

Nike beleži izvanrednu prodaju u Japanu, Kini, Južnoj Koreji, zatim u Velikoj Britaniji, dok primećuje pad u SAD. Akcije kompanije su porasle za više od 10% na trgovanju.

Izvor: Tanjug
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Povezane vesti

Najveći svetski proizvođač naočara pretrpeo napad ransomwarea

Izvor: Informacija.rs, 24.Sep.2020, 10:20

Najveći svetski proizvođač naočara Luxottica navodno je pretrpeo sajber napad koji je blokirao rad kompanije u Italiji i Kini. Luxottica zapošljava više od 80000 ljudi, a samo prošle godine kompanija je ostvarila prihod od 9,4 milijardi dolara. Luxottica je proizvođač naočara poznatih brendova,...

Nastavak na Informacija.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.