Kako će se promeniti kupovina na internetu u Srbiji

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 24.Jun.2019, 10:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako će se promeniti kupovina na internetu u Srbiji

Tatjana Matić je, gostujući u Dnenviku RTS-a, rekla da je do sada, zbog nedefinisanih pravila, na internetu bilo mnogo sive ekonomije.

Tatjana Matić je, gostujući u Dnenviku RTS-a, rekla da je do sada, zbog nedefinisanih pravila, na internetu bilo mnogo sive ekonomije.

Kako kaže, sada su definisani novi pojmovi kao što su elektronska prodavnica i elektronska platforma. Ističe da će to doprineti da se smanji siva ekonomija i da se razvije oblast trgovine na internetu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << />
Biće uveden i intitut „misteri šopera“ koji će inspekciji dati mogućnost prikrivene kupovine kako bi došla do dokaza o nelegalnoj prodaji.

Tatjana Matić kaže da je broj korisnika elektronske trgovine u Srbiji porastao sa 18 na 30,9 odsto. U ovom trenutku domaći potrošač izdvoji oko 88 dolara godišnje na elektronsku trgovinu a u EU, Kini i SAD taj iznos je značajno veći.

Idemo ka tome da se naši kupci osećaju sigurno„, rekla je Matićeva.

Dodaje i da će elektronske prodavnice i platforme morati da budu registrovane i da, ako se na njima nađe neki nedozvoljen sadržaj, on će morati da bude uklonjen.

Pravi se i akcioni plan elektronske trgovine i on će biti gotov do 1. septembra, rekla je Matićeva dodajući da on podrazumeva niz aktivnosti kako bi se promovisala elektronska trgovina.

Izvoor: RTS

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Povezane vesti

Prikriveni inspektori kreću u "patrolu"

Izvor: Kamatica.com, 24.Jun.2019

Državna sekretarka u Ministarstvu trgovine i telekomunikacija Tatjana Matić rekla je da je suština novih zakonskih rešenja koja se odnose na trgovinu da se pomogne razvoj te oblasti, posebno nekih oblika kao što je elektronska trgovina i internet prodaja..

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.