[KREATIVCI & KREATIVNOST 2023/24] FRAN MUBRIN, 404: „Kao 404 i Shape postali smo dio MYTY-a, vodeće grupacije njemačkih i švicarskih agencija“

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 14.Dec.2023, 08:45

[KREATIVCI & KREATIVNOST 2023/24] FRAN MUBRIN, 404: „Kao 404 i Shape postali smo dio MYTY-a, vodeće grupacije njemačkih i švicarskih agencija“

Ocenite i dajte viđenje rada svoje agencije u pogledu kreativnog doprinosa u 2023. godini

– 2023. je bila zanimljiva i dinamična godina. Kao 404 i Shape postali smo dio MYTY-a, vodeće grupacije njemačkih i švicarskih agencija, čije je sjedište u Berlinu.

Naši timovi svakodnevno rade na brojim kreativnim rješenjima za domaća i inozemnima tržištima tako da je zaključak doprinosa vrlo pozitivan i progresivan.

Dajte ocenu rezultata >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << rada nacionalne ali i regionalne advertajzing scene u 2023. godini…Izdvojite najbolje nacionalne i regionalne kampanje, uz obrazloženje

– Nacionalna scena što se tiče digitalnog aspekta ima prostora za razvoj, ali ako gledamo regionalnu sliku možda je ovogodišnji SoMo Borac s 230 prijava najbolji pokazatelj da je digitalno tržište jako živo i zdravo.

Tu bih svakako izdvojio tri posebna projekta iz regije:

Telegram Media Grupa i Udruga ‘Životna linija’: Depra

Agencija 101 & Ministry of Agriculture, Forestry and Food, Slovenia: Lepo je biti kmet

TikTok 404 & Croatia osiguranje: Pavle Pauq on the road

Koje svetske kampanje ili značajni pojedinačni radovi iz 2023. godine su privukli vašu pažnju i zašto?

– Sve što je napravio Apple je bilo jako dobro, a zadnja kampanje “The Lost Voice” je pokazatelj kako je kreativnost bitna i kako je bitna da živi u sinergiji s tehnologiji jer je to jedini način kroz koji nam život ima barem trunčicu smisla više.

Kakvi trendovi se mogu očekivati, pre svega u svetskom advertajzingu ali i medijima u 2024?

– Definitivno puno-puno korištenja umjetne inteligencije. Od veliki do malenih ideja, svakodnevno ćemo svjedočiti kako AI čini stvar kreacije zanimljivijom i učinkovitijom.

Kako vidite aktuelni nivo upotrebe veštačke inteligencije u kreativnom segmentu funkcionisanja agencije?

– Iz perspektive digitalne agencija misao o umjetnoj inteligenciji kao da je ukorijenjena u težnji da koristimo tehnologiju na ispravan način tako da prilike za integracijom vidimo posvuda.

U 404 na AI gledamo vrlo pozitivno, a trenutno dostupne AI mogućnosti koristimo u svrhu oplemenjivanja tekstova za web i mobile aplikacije, sukreaciju sadržaja za blogove, varijabilno pisanje i brzo testiranje headlinova za potrebe digitalnih kampanja, transkripciju videa, editiranje i korekturu tekstova na strane jezike.

Što se tiče vizualnog djela tu nam više-manje AI služi za istraživanje mogućih vizualnih ruta i inspiraciju u razradi ideja, a možda glavnu primjenu na dnevnoj razini osjećamo u integracija AI funkcija u postojeće alate poput Adobe Photshopa. To su jednostavne stvari, ali nam značajno ubrzavaju rad oko nekih stvari koje operativno uzimaju dosta vremena.

Autor: Nenad Danilović

Izvor: Advertiser Serbia

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.