Jorgovanka Tabaković i Siniša Mali otvaraju Kopaonik biznis forum

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 02.Feb.2024, 17:31

Jorgovanka Tabaković i Siniša Mali otvaraju Kopaonik biznis forum

Poslednjeg dana Kopaonik biznis foruma gost će biti i Ana Brnabić, predsednica Vlade Republike Srbije, koja će prezentovati rezultate rada Vlade u proteklom periodu i time zatvoriti četvorodnevni događaj.

Takođe, specijalni gosti ovogodišnjeg Foruma biće Džefri Saks, poznati profesor sa Kolumbija univerziteta, kao i Ivailo Izvorski, glavni ekonomista Svetske banke za Evropu i Centralnu Aziju. Njihovo prisustvo će omogućiti učesnicima Foruma sticanje potpunijeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << uvida u prognoze makroekonomskih kretanja u svetu i Evropi.

U okviru centralne teme Foruma, „Novi globalni kontekst: Izazovi neizvesne budućnosti“, razgovaraće se i o temama koje se odnose na energetsku bezbednost i transformaciju, klimatske promene, zelenu tranziciju, cirkularnu ekonomiju, e-mobilnost, industriju 4.0, obrazovanje, mlade talente i uspešne preduzetnike. Posebna pažnja biće usmerena i na izglede za proširenje EU, budućnost automobilske industrije, konkurentnost izvozno orijentisanog sektora malih i srednjih preduzeća, zdravstvo, izgradnju visoko-prinosne privrede, ekonomske migracije, regionalnu privrednu saradnju i sport.

Kao i uvek do sada, i ove godine Kopaonik biznis foruma će nastojati da promoviše konstruktivne ideje, da potakne argumentovane rasprave, razmenu različitih stavova, a sve u cilju boljeg sagledavanja izazova, šansi i opasnosti za budućnost Srbije i Zapadnog Balkana.

Forum ima i svoju zvaničnu LinkedIn stranicu – www.linkedin.com/company/kopaonik-biznis-forum, na kojoj će redovno biti postavljane sve vesti pre i tokom trajanja Foruma.

Registracija svih zainteresovanih učesnika moguća je putem veb portala www.kopaonikbusinessforum.rs.

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.