Jelena Ceković i Lara Burazin iz agencije 404 osvojile Grand Prix takmičenja Young Lions Croatia!

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 07.Mar.2024, 11:47

Jelena Ceković i Lara Burazin iz agencije 404 osvojile Grand Prix takmičenja Young Lions Croatia!

Young Lions Croatia je takmičenje na kojem se nova generacija nacionalne komunikacijske industrije bori za titulu najboljih mladih kreativaca. Osvajanjem prestižnog Grand Prixa mladi lavovi dobijaju izuteznu priliku da se takmiče s najboljim kolegama iz celog sveta kao predstavnici Hrvatske na globalnom takmičenju Cannes Young Lions te iskusite svetski festival kreativnosti Cannes Lions – a pobednice ovogodišnjeg 24-satnog takmičarskog izazova su Jelena Ceković i Lara Burazin >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << (404 agency) s projektom Can winter be in the red!

U prostorijama Zagrebačkoga inovacijskog centra (ZICER-a) 100 takmičara u parovima je osmišljavalo rešenja u šest kategorija: Design, Digital, PR, Marketers, Media i Print. Pobedu u kategoriji PR odnele su Jelena Ceković i Lara Burazin (404 agency), ujedno dobitnice Grand Prixa, dok su drugo mesto u toj kategoriji osvojili Mate Šola i Ela Ban (McCann Zagreb), a treće mesto je pripalo Valentini Mezdić i Lari Paši (CTA komunikacije). U kategoriji Design pobednici su Leopoldina Jovanovski i Toni Buršić (Bruketa&Žinić&Grey), a drugo su mesto osvojile Petra Kardaš i Elma Mešić (ForgeBIT).

Finalisti ovogodišnjeg takmičenja u kategoriji Design su bili Vito Vidović i Petar Matić (404 agency). U kategoriji Digital finalisti su bili Rafaella Carmen Tanač i Ivan Jamić (BBDO Zagreb), Lucia Buljat i Renata Blek (404 agency) te Nika Vojvodić i Tena Kuzmanović (Publicis), dok su finalistkinje kategorije Marketers bile Jana Vrsalović i Paula Bošković (A1 Hrvatska). U kategoriji Media status finalista zaslužile su Marija Galijatović i Dora Solenički (Fakat). U kategoriji Print nije bilo pobednika ni finalista.

Uručenja nagrada pobednicima biće održano na svečanim dodelama Dana komunikacija 12. aprila od 21 sat. Svi zainteresovani će moći istog dana da vide izabrana rešenja i na prezentaciji finalista i pobednika.

Pobednice Jelena Ceković i Lara Burazin osvrnule su se na svoj uspeh: „Raduje nas da je stručni žiri, sastavljen od vrhunskih profesionalaca, prepoznao naš rad i naš trud, verujemo da odluka nije bila laka, što za nas ima još veću vrednost. Zadatak je bio izazovan, ali tema zaštite okoline vrlo je inspirativna i pogurala nas je u pravom smeru.“

Važna posebnost takmičenja je upravo humanitarni karakter – klijent čiji brief takmičari rešavaju svake godine je neprofitna humanitarna organizacija ili organizacija civilnog društva, kojoj se ustupaju kreativna rešenja takmičara. Ovogodišnji partner takmičenja Elan i organizator za zadatak su odabrali osmišljavanje rešenja za Protect Our Winters čiji je cilj zaštititi naše zime i planetu od globalnog zagrevanja.

Čestitkama se pridružila i Jordan Wright, predstavnica klijenta: Celo iskustvo je nadmašilo naša očekivanja, a svaki učesnik je pokazao da u potpunosti razume našu organizaciju i ponudili su rešenja koja odgovaraju našoj misiji. Ceo tim Dana komunikacija učinio je ovo neponovljivim iskustvom i duboko smo zahvalni što smo mogli da budemo deo ovog projekta. Ova saradnja ne samo da je pokazala visok kvalitet radova učesnika već je i otvorila vrata inovativnim rešenjima koja će neupitno oblikovati naše buduće poduhvata.“

Uz predsednicu žirija Manuelu Šolu, predstavnika Elana Eetua Tourunena i predstavnicu klijenta Jordan Wright, za selekciju najboljih radova ovogodišnjeg takmičenja zaslužni su i Stella Antunović (Val grupa), Dunja Delić (Konzum), Marko Đurković (EssenceMediacom), Nela Fegić Moguljak (Imago Ogilvy), Đuro Korać (Nivas), Monika Majstorović (A1 Hrvatska), Martina Pavić (BBDO Zagreb), Mihaela Pavlović (Futura DDB) i Vjeko Srednoselec (dentsu Croatia).

Takmičenje je otvaranjem svoje baze za takmičare podržao i Shutterstock, a nakon nezaboravne takmičarske avanture među hrvatskim timovima te iskustva svetskog festivala kreativnosti Cannes Young Lions, koji će tek uslediti, mlade lavice imaće priliku da odmere svoje snage i na globalnom takmičenju Cannes Young Lions.

Više informacija o takmičenju i Danima komunikacija pronađite na zvaničnim stranicama www.danikomunikacija.com.

O DANIMA KOMUNIKACIJA:

Dani komunikacija prepoznati su kao jedan od najboljih evenat-a na svetu prema britanskom Association Excellence Awardsu zbog svog out of the box pristupa, jedinstvene festivalske ponude, visokokvalitetne produkcije i organizacije. Dugo iščekivano novo izdanje festivala – koji je poznat po tome da se na njemu okupljaju ključni predstavnici oglašivača, agencija, stručnjaci za odnose s javnošću, predstavnici medija i ostali profesionalci iz komunikacijske industrije ključni za stvaranje i pokretanje promena – ovog proleća je očaralo sve one koji komunikacijsku industriju istovremeno mrze i vole, ali prema njoj, zahvaljujući ovom festivalu koji zdušno okuplja komunikacijsku zajednicu, nikako ne mogu biti ravnodušni. Više informacija pročitajte na zvaničnim stranicama festivala www.danikomunikacija.com.


O ORGANIZATORU:

Hrvatska udruga društava za tržišno komuniciranje (HURA) je vodeće strukovno udruženje u sektoru tržišnih komunikacija u Hrvatskoj. Članice HURA-e neke su od najboljih i najnagrađivanijih nacionalnih agencija. HURA organizuje nacionalni festival tržišnog komuniciranja Dane komunikacija s pripadajućim takmičenjima Effie, IdejaX, MIXX i Young Lions, marketinšku akademiju HOWtoWOW, regionalnu reviju reklamnih agencija BalCannes, redovne edukacije i mnoge druge projekte. Bori se za poboljšanje tržišnih uslova i napredak čitave industrije, što uključuje lobističke aktivnosti, pregovaranje sa zakonodavcem, promociju struke, brojna istraživanja i statistike u industriji, savetovanje i drugo. Izvan granica deluje u sklopu svetskog udruženja agencija VoxComm, EACA-e (Europskog udruženja agencija za tržišno komuniciranje), ekskluzivni je predstavnik organizacija Cannes Lions i Effie Worldwide za Hrvatsku te je kroz Interactive Advertising Bureau (IAB) Croatia deo svetske mreže IAB Global Network.


V

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Povezane vesti

Young Lions Srbija okuplja mlade kreativce – Podržavamo mlade, afirmišemo Srbiju

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 07.Mar.2024

Najbolji tim imaće čast da predstavi srpsku kreativnost na takmičenju Cannes Young Lions gde će doživeti posebnu energiju kanskog festivala. Prijave su otvorene do 9. aprila 2024., a prijava i sve druge informacije dostupne su na službenoj stranici Young Lions Srbija canneslions.rs..Na svečanoj...

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.