Jedna trećina internet korisnika su deca

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 14.Feb.2020, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedna trećina internet korisnika su deca

UNICEF-ovo istraživanje „Bezbedan internet za celu porodicu“ pokazalo je da manje od 10 odsto dece uzrasta od 4 do 8 godina ne koristi digitalne uređaje, a da neka deca pristupe internetu i pre svoje treće godine. Kako je navedeno u saopštenju koje je preneo Tanjug, najčešće aktivnosti dece na internetu su konzumacija i reprodukcija video i foto sadržaja, slušanje muzike i igranje video igara.

Podaci pokazuju da 80 odsto školaraca provodi slobodno vreme uz igrice, te prema >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << tome, ističu, digitalna tehnologija aktivno učestvuje u oblikovanju načina na koji deca komuniciraju i na koji se druže.

Dan za bezbedniji internet (koji se obeležava 11.februara) je kampanja počela 2004. godine i obuhvata najrazličitije teme, od sajber maltretiranja do korišćenja društvenih mreža. Obeležava se u više od 150 država širom sveta i fokusira se na aktuelne teme koje se odnose na prisustvo na mreži. Pod sloganom „Zajedno za bolji internet“, kampanja ima za cilj da ukaže na pozitivnu stranu novih tehnologija i načine za odgovornu upotrebu digitalnih platformi, a ove godine posebno je usmerena na bezbednost dece na internetu.

Izvor: Tanjug

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.