Izbor Nagrade mlade publike Evropske filmske akademije 6. maja u Nišu

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 04.Maj.2018, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbor Nagrade mlade publike Evropske filmske akademije 6. maja u Nišu

Mlade Nišlijke i Nišlije u ulozi prezentera predvodiće učenica OŠ „Branko Miljković“ Jana Đorđević i učenici OŠ „Car Konstantin“ Nikola Mihajlovski i Veljko Stanojković koji će organizatorima u Erfurtu putem video konferencije predstaviti svoju zemlju i grad i saopštiti razultate glasanja iz Niša. Čast da budu deo žirija imaće devojčice i dečaci iz OŠ „Dr Zoran Đinđić“, OŠ “Vuk Karadžić“, OŠ “1. maj“, OŠ “Car Konstantin“, OŠ “ Branko Miljković“, >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << Dečijeg kulturnog centra i Studija glume Teatar.

Manifestiacija povodom izbora Nagrade mlade filmske publike koncipirana je tako da stariji osnovci širom Evrope u jednom danu gledaju nominovane filmove i glasaju za svoje favorite, dok će u pauzama između projekcija učestvovati na radionicama i panel diskusijama koje za cilj imaju da decu nauče da aktivno promišljaju filmske sadržaje. Celodnevni događaj i radionice u Nišu moderiraće autorski tandem Dušan Čavić i Dušan Šaponja.

Filmovi koje je Evropska filmska akademija nominovala ove godine su: Devojčica u letu (Girl in Flight), debitantsko ostvarenje rediteljke Sandre Venuči o tinejdžerki koja beži od kuće i u romskom kampu upoznaje devojčicu sa kojom ostvaruje neraskidivo prijateljstvo, film Vale (Wallay) koji prati odrastanje tinejdžera iz Francuske koji odlazi da leto provede sa stricem koji živi u jednom malom selu u Burkini Faso, a tu je i dirljiva priča o snazi mašte i solidarnosti devojčica pod nazivom Revolucija drvenog konjića (Hobbyhorse Revolution).

Proglašenje pobednika i dodela nagrada održaće se u ranim večernjim satima, a moći će da se uživo prati putem live streama na www.yaa.europeanfilmawards.eu.

Nagrada mlade filmske publike osnovana je sa ciljem da zainteresuje mlade za evropske priče, izgradi mostove za razmenu različitih gledišta, te poveća njihovu svest o važnim društvenim pitanjima i predstavlja svojevrstan obrazovno-vaspitni poligon za promovisanje filma i umetnosti među najmlađima.

Nagrada mlade publike Evropske filmske akademije organizuje se pod pokroviteljstvom Filmskog centra Srbije, u okviru programa Slobodna Zona Junior, a uz podršku lokalnih partnera Odbora za ljudska prava Niš, Niškog kulturnog centra, te u saradnji sa bioskopom Cinelpexx Niš.

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Povezane vesti

Jana, Nikola i Veljko objavljuju rezultate glasanja u Srbiji za Nagradu mlade publike

Izvor: RadioCity.rs, 04.Maj.2018

Glasnogovornici mladih žirija iz svake države u video obraćanju će predočiti rezultate glasanja u svojim zemljama, a glasove mladog žirija u Srbiji saopštiće troje osnovaca iz Niša: Jana Djordjevic, učenica sedmog razreda OŠ "Branko Miljković" i učenici petog razreda OŠ "Car Konstantin"...

Nastavak na RadioCity.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.