Izvor: Luftika.rs, 08.Jun.2023, 08:45

Italijanska poslanica dojila dete u parlamentu, kolege joj aplaudirale (FOTO)

Poslanica u italijanskom parlamentu Gilda Sportijelo, koja se borila da ženama bude dozvoljeno da doje bebe tokom sednica parlamenta, postala je prva žena koja je to i uradila.
U skupštini se juče prolomio aplauz sa svih strana kada je Sportijelova, član Predstavničkog doma, počela da doji dvomesečnog sina tokom glasanja o jednom zakonu, piše Nova.
U prethodnom sazivu, ona se uspešno zalagala za usvajanje pravila prema kojem bi se ženama omogućilo da učestvuju u glasanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << i debatama dok doje decu, dok bebe ne napune 12 meseci, preneo je AP.
Ona i otac bebe Rikardo Rikardi su poslanici iz populističkog Pokreta pet zvezdica.
Gilda Sportiello, Deputata del Movimento 5 Stelle, stamani ha allattato suo figlio Federico in Parlamento.
Questa è stata la prima volta a cui un neonato è stato permesso l’accesso all’Aula di Montecitorio per stare con la mamma, grazie all’unanimità dei gruppi.
Evviva la… pic.twitter.com/UzzGqgDk92
— Iacopo Melio (@iacopo_melio) June 7, 2023

List „Republika“ citirao je Sportijelovu, koja je rekla da se nada da će njen pionirski čin inspirisati poslodavce u Italiji da olakšaju zaposlenim majkama da doje bebe na radnom mestu, ako to žele.
– Od danas pa nadalje, ako najviše italijanske institucije dozvoljavaju radnicama da doje na svom radnom mestu, onda nijednoj ženi, u bilo kojoj profesiji, ne može biti uskraćeno ovo pravo – rekla je Sportijelova.
Dojila sam dete majke koje nema mleka – hoću da budem poznata, hoću da budem slavna (VIDEO)

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

Italijanska poslanica dojila bebu u parlamentu (FOTO)

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Jun.2023

Poslanica u italijanskom parlamentu Gilda Sportijelo, koja se borila da ženama bude dozvoljeno da doje bebe tokom sjednica parlamenta, postala je prva žena koja je to i uradila.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.