Italija zabranjuje veštačko meso

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 08.Nov.2023, 09:13

Italija zabranjuje veštačko meso

Italija će zabraniti sintetičku hranu, rekao je talijanski ministar poljoprivrede Francesco Lollobrigida na skupu koji su za vikend organizovali Evropski konzervativci i reformisti (ECR). To je prva zemlja na svetu koja se odlučila na taj korak.

Italija će biti prva nacija bez sintetičke hrane i želi da postane primer drugima kako regulisati tu industriju‘, rekao je Lollobrigida (Braća Italije) tokom videopoziva na skupu održanom u Irskoj pod nazivom ‘Tradicije i >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << inovacije: Konzervativna budućnost za evropske poljoprivrednike’ koji je okupio vodeće konzervativne političare. Istaknuo je kako je nedopustivo da kvalitetna hrana bude rezervisana samo za bogate.

S njim se u velikoj meri složio evropski poverenik za poljoprivredu Janusz Wojciechowski (PiS/ECR), dodavši kako se zalaže za tradicionalnu poljoprivredu te kako sintetičko meso nije meso, kao ni sintetičko mleko nije mleko.

Koristiti naziv ‘prirodni proizvod’ za nešto što je sintetičko po mom mišljenju nije dobar smer‘, rekao je, istakavši da Evropska komisija izdvaja više od šest milijardi dolara za dobrobit životinja i tradicionalni uzgoj.

Međutim, kako piše Euractive, poljoprivredni model koji predlažu konzervativci suprotan je onome koji je usvojio EU, a kojeg Braća Italije, vodeća italijanska stranka, smatra previše birokratizovanim i neprimerenim za nove izazove s kojima se kontinent suočava.

Izvor: Hina

Photo by Jez Timms, Unsplash

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.