Istog dana preminuli glumci i dobri prijatelji Boris Buzančić i Ana Karić

Izvor: Story, 10.Okt.2014, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istog dana preminuli glumci i dobri prijatelji Boris Buzančić i Ana Karić

Nakon moždanog udara koji je doživeo u avgustu, Buzančić je preminuo juče u 85. godini, istog dana kada i njegova sedamdesetčetvorogodišnja koleginica i legendarna hrvatska glumica Ana Karić.

Boris Buzančić i Ana Karić, foto: Wikipedia

Poznati hrvatski glumac Boris Buzančić preminuo je u Zagrebu u 85. godini, prenose hrvatski mediji.

Poznat je po oko 500 pozorišnih, 12 televizijskih i 70 filmskih uloga, uključujući Velo misto, Obećana zemlja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << Operacija Barbarosa, Veliki i mali, Maratonci, Bella Biondina, Maršal, Oficir s ružom...

Buzančić je bio aktivan sve do bolesti, i igrao je u predstavi My Little Corner of the World u pozorištu Gavela.

U avgustu je imao moždani udar, nakon čega mu je bila oduzeta leva strana. Buzančić je rođen 13. marta 1929. U Bjelovaru, a glumom je počeo da se bavi u ranoj mladosti. Zanimljivo je da je u Velom mistu glumio gradonačelnika, da bi 1990. u stvarnosti postao prvi čovek Zagreba.

Ana Karić, legendarna hrvatska glumica, preminula je u 74. godini. Kao glumica koja je ostavila trajni trag na hrvatskoj filmskoj sceni, glumila je u filmovima poznatih hrvatskih režisera poput Krste Papića, Ante Babaje, Zvonimira Berkovića i mnogih drugih.

Poznati filmovi u kojima se pojavila su Carevo novo ruho, Pustolov pred vratima, Slucajni život, Bablje leto, Kuća, Živi bili pa videli, Tajna Nikole Tesle, Donator i mnogi drugi. Karićeva je rođena u Perušiću, a Akademiju za pozorišnu umetnost završila je u Zagrebu.

Ana Karić i Boris Buzančić zajedno su nastupali u Ljubavnim pismima u pozorištu Scena Gorica. Njih dvoje sprijateljili su se još 1961, kada su zajedno snimili filmove Carevo novo ruho i Pustolov pred vratima, a otada su zajedno odigrali više od 500 predstava te nastupili u brojnim TV dramama i filmovima. Preminuli su istoga dana 9. oktobra 2014.

Izvor: Tanjug/Jutarnji/HRT

Nastavak na Story...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.