Instagram će ograničiti postove i oglase o mršavljenju i kozmetičkoj operaciji kako bi zaštitio tinejdžere

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 20.Sep.2019, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Instagram će ograničiti postove i oglase o mršavljenju i kozmetičkoj operaciji kako bi zaštitio tinejdžere

Instagram sprovodi ovu politiku u partnerstvu sa glumicom Džamilom Džamil, koja je prošle godine pokrenula kampanju o pozitivnom odnosu prema telu pod nazivom „Težim“.

Prema novim pravilima, Instagram će ograničiti objave koje promovišu i podstiču na kupovinu proizvoda za mršavljenje ili kozmetičkih procedura, tako da ih mlađi od 18 godina ne mogu videti.

Takođe, biće uklonjen svaki sadržaj u kojem se navode dijete „sa čudesnim rezultatima“, uz promociju >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << proizvoda za mršavljenje i uz kodove za popust.

Ovo je ogromna dobit za našu stalnu borbu protiv takozvane industrije dijeta“, rekla je Džalila.

Proizvodi za mršavljenje neretko su u centru pažnje poznatih i uticajnih ličnosti koje ih promovišu.

Kim Kardašijan Vest je u maju prošle godine promovisala lizalice za suzbijanje apetita.

Džalila je tada oštro kritikovala njene objave nazivajući Kim „strašnom i toksičnom za devojke“.

Instagram je izbrisao sve tri objave o lizalicama, očigledno kao odgovor na prigovore javnosti, ali se nakon toga izvinio Kardašijanovoj.

Želimo da Instagram bude pozitivno mesto za sve koji ga koriste i ova nova pravila su deo našeg kontinuiranog rada na smanjenju pritiska koji ljudi ponekad mogu da osete kao rezultat uticaja društvenih mreža“, izjavila je, ispred Instagrama, menadžerka zadužena za odnose s javnošću za Veliku Britaniju.

Izvor: RTS, Businessinsider

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.