Izvor: Luftika.rs, 01.Okt.2022, 17:21

Inspektor Dragan J. Vučićević u misiji spašavanja Srpkinja produbljujući traume žrtava

Informer Dragana J. Vučićevića napravio je intervju sa serijskim silovateljem Igorom Miloševićem i tim činom probudio je bes među građankama i građanima Srbije.
Nakon protesta i gađanja jajima po redakciji, te pokušaja šutiranja u zadnjicu Vučićevića od strane jedne učesnice protesta, slučaj je dobio novu dimenziju ponovnim hapšenjem ovog neizlečivog slučaja. Ne Vučićevića.
Vučićević je nakon hapšenja objavio da je to od početka bio plan redakcije, ali to njegovo >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << obrazloženje nije dočekano sa odobravanjem protestanata.
– On je jednoj od naših novinarki iz redakcije rekao: ‘I tebe ću da silujem ako budem hteo’. Taj čovek mora da se skloni sa ulice. Preneli smo ono o čemu bruji Srbija, u svakom tekstu i prilogu koji smo objavljili o njemu, naglašavamo da je serijski silovatelj i da neko mora da ga skloni sa ulice. Tražimo od države da ga sklone sa ulice. Tražimo sistemsko rešenje, štitimo žene. Nismo mi ovim napali i ugrozili bilo koju ženu, oni su nas napali – izjavio je Vučićević.
Takođe, Vučićević se obratio i putem svog Tviter naloga.

Upravo je to izazvalo reakciju kompletne javnosti jer je Vučićević želeo zaradu i podizanje čitanosti preko leđa žrtava.
„Ženska trauma nije izvor prihoda“, mogle su se pročitati poruke sa današnjih protesta.
Upravo je devojka koja je u rukama nosila papir sa ovom rečenicom održala govor osuđujući ovaj gnusni novinarski postupak.
– Ovde smo zbog Milene, Danijele, Ive, zbog hrabrih Petničarki, zbog devojčica iz Jagodine, zbog svih žena koje su preživele nasilje, zbog svih žena koje su govorile o tome zašto nisu prijavile nasilje, a u svim tim slučajevima tabloidi su pisali da smo mi izazvale nasilje i da smo mi krive. Mi smo danas ovde i zbog onih žena koje nisu preživele nasilje, a kojih je samo od početka ove godine 24 – kazala je Jelena.
Naša članica Jelena Riznić pic.twitter.com/em1OSv2e7A
— Ženska solidarnost (@ZSolidarnost) October 1, 2022

I zaista, patnja silovanih devojaka ne može biti predmet bilo kakve promocije, niti još gore, bilo kakvog obrazloženja kojim se ona pravda. Dragan J. Vučićević odavno nije novinar, već čovek koji progoni, optužuje i osuđuje sve one koji stoje na putu njegovim ambicijama, koje su pritom usko vezane za postojanje i uspeh Srpske napredne stranke. Zbog toga je upitno koliko je njegovo pozivanje na zaštitu novinara od akta nasilja u ovom slučaju opravdano.
Zamislite da ste sin, brat, muž ili otac devojke koja je pretrpela traumu silovanja? Da li se ovo zapitao Dragan J. Vučićević u svojoj pohlepi ili, kako on to tumači, misiji spašavanja Srpkinja od manijaka?
Informer je sinonim za moralno posrnuće ove nacije, za tabloidizaciju društva i izumiranje srama kao preventivne kategorije koja u prvi plan može iznedriti lepo vaspitanje.
Silovanje je nešto najmorbidnije što ljudsko biće može učiniti i način na koji je Informer obradio ovu temu predstavlja sramotu ove države i novinarske profesije.
Kliknula ljubav između dva horor junaka: Igor i Dragan siluju u tandemu

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

Šabić: Informer da ukloni štetan, uznemiravajući i uvredljiv intervju

Izvor: Danas, 01.Okt.2022

Činjenica da i pored protesta građana i zahteva javnosti da se skandalozni intervju sa serijskim silovateljem Igorom Miloševićem ukloni sa Jutjuba, a vlasnik Informera Dragan J. Vučićević to ne želi da uradi, pokazuje samo stepen njegovog licemerja, odnosno stvarne motive objavljivanja intervjua,...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.