[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] SVA: „Viranto“ za 4U Pharma

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 28.Apr.2023, 08:22

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] SVA: „Viranto“ za 4U Pharma

IDEJA I NJENI EFEKTI. Sasvim slučajno, ili možda ne, na brifiranje za kampanju kod klijenta 4U pharma iz agencije SVA su otišle 4 žene, od kojih su 3 mame, ukupno 6 klinaca. Kada je klijent krenuo priču o Virantu, virusima i tome kako reaguju mame, kako deca, kako odrasli muškarci kada shvate da imaju neku vrstu prehlade, znale su da imaju toliko dobrih insighta da će nastati sigurno jedna sjajna priča.

Cilj same kampanje je pre svega bio >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << podizanje svesti o potpuno prirodnom proizvodu Viranto forte za decu i Viranto adults za odrasle. Pored priče o samom proizvodu, tu je bio još jedan cilj – uticaj na ponašanje potrošača kada se radi i prekomernoj upotrebi antibiotika koja je u našoj zemlji na izuzetno visokom nivou.

Na duhovit i zabavan način su definisani najrazličitiji tipovi mama i odraslih ljudi i njihovo tipično ponašanje. Uz maestralnog Rašu Andrića i kreativni tim SVA agencije, nastale su scena koje su nakon emitovanja kampanje postale simbol najrazličitijih pacijenata.

Ovo je ujedno bila i prva TV kampanja našeg klijenta 4U Pharma, zbog čega smo izuzetno zahvalni na poverenju koju su nam ukazali,“ naveli su iz agencije SVA.

UPOTREBA MEDIJA I REZULTATI. Kao glavni kanali komunikacije su korišćeni TV i digital. Na televizijskim kanalima kampanja je bila aktivna na jednom nacionalnom TV kanalu i kablovskim kanalima gde je dosegla reach od 78% ciljne grupe.

Kroz digitalne kanale kampanju je videlo više miliona korisnika.

Pored standardnih kanala komunikacije kroz PR je kampanja dobila dodatni reach koji se ogledao u preko 40 medijskih objava i više od 80 objava influensera.

PROJEKTNI TIM.

Client services director: Milena Simović

Creative director: Ivana Petković

Scenario: Ivana Petković, Pavle Lazarević

Art director: Selena Ćurčić

Senior designer: Miodrag Dodić

TVC produkcija: Brand Vision

Producent: Draško Begović

Priredila: Snežana Milić

Izvor: SVA

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.