[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] IMAGO OGILVY: „Pipi Guza“ za Pipi Beverages

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 25.Apr.2023, 08:32

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] IMAGO OGILVY: „Pipi Guza“ za Pipi Beverages

IDEJA I NJENI EFEKTI. S dolaskom leta počinju bombardovanja letnjim reklamama i ‘savršenim’ telima. Tako je i prošle sezone jedan salon lepote iz Zagreba objavio konkurs koji je zgrozio javnost. Pozvali su žene da im šalju fotografije tuđih guza kojima treba tretman ulepšavanja. Posebno je to zapeklo Pipi, brend koji slavi leto i bezbrižnost, a na poznatoj splitskoj plaži postavio je i spomenik neisklesanom telu.

Zato je Pipi odlučila da stane u odbranu svih >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << guza. Na svojoj domaćoj teritoriji – društvenim mrežama, gde i inače voli da bude prva u komentarisanju vrućih tema – Pipi je ‘udarila kontru’ nametnutim normama lepote.

Ideja:

S apsolutno nikakvim budžetom, Pipi je u inat salonu lpote pokrenula ‘drugačiji’, anti-konkurs s porukom: “Guzica ne treba tretman nego šugaman”. Na taj se način Pipi obratila najopuštenijim kraljicama plaže koje znaju da je svaka guzica dobra, bila ona utegnuta, kockasta, kruškasta, koščata, ravna ili obla.

UPOTREBA MEDIJA I REZULTATI. Jedan jedini post kojim je Pipi pozvala žene da budu bezbrižne i stave guzove ne samo na sunce već i na storyje, izgoreo je od lajkova i shareova. Oni najopušteniji tako su završili na šugamanu, a ne na tretmanu – i boli ih Pipi.

PROJEKTNI TIM.

Darko Bosnar, Creative Director

Dina Dretvić, Strategic Planer Director

Iva Kirin, Account Director and Team Lead

Antea Franjić, Copywriter & Content creator

Petar Krešimir Popović, Junior Designer

Priredila: Snežana Milić

Izvor: Imago Ogilvy

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.