[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] BRUKETA&ŽINIĆ&GREY: „Vizuelni identitet nastao uz pomoć veštačke inteligencije“ za CRTA

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 08.Maj.2023, 08:10

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] BRUKETA&ŽINIĆ&GREY: „Vizuelni identitet nastao uz pomoć veštačke inteligencije“ za CRTA

IDEJA I NJENI EFEKTI. CRTA je robotska laboratorija kojia posluje u sklopu Fakulteta strojarstva i brodogradnje Univerziteta u Zagrebu. Zaslužna je za tehnološke inovacije poput Ronna-e, robota koji se koristi u neurohirurgiji.

Cilj CRTA-e je da postane referentni centar za istraživanje, razvoj i obrazovne aktivnosti u oblasti robotike i veštačke inteligencije.

Budući da su roboti sastavni deo CRTA-inog tima, agencija Bruketa&Žinić&Grey je >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << odlučila da ih uključi u kreiranje vizuelnog identiteta. Nastao je eksperimentalnim pokušajem vođenja veštačke inteligencije kroz proces učenja.

Studenti su svojim rukopisom ispisali ime institucije što je poslužilo kao ulazna informacija veštačkoj inteligenciji, a procesom obrade tih informacija nastali su različiti vizualni podaci koji su služili kao baza vizuelnom identitetu. Osnovni gradivni elementi su tačke, linije i ravni, kao referenca na matematičku definiciju pojma crta – skup tačaka u ravnini.

UPOTREBA MEDIJA I REZULTATI. Projekat je povećao vidljivost CRTA-e zaradivši brojne medijske objave.

PROJEKTNI TIM.

Bruketa&Žinić&Grey:

Borjan Pavlek (umetnički direktor),

Bruno Bolfan (dizajner),

Davor Bruketa (kreativni direktor),

Dina Borošić (direktorica projekta),

Barbara Bušić (rukovodilac projekta),

Anja Pečovnik (rukovodilac videoprodukcije),

Ivo Payer (kreativni direktor – video prezentacija),

Tvrtko Karačić (video animator),

Jelena Mihelčić (rukovodilac odnosa s medijima)

Fakultet strojarstva i brodogradnje:

Bojan Jerbić, Marko Švaco, Filip Šuligoj, Bojan Šekoranja i Josip Vidaković

Muzika: Dubravko Robić

Priredila: Snežana Milić

Izvor: Bruketa&Žinić&Grey

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.