[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] 404: „LAQOthon“ za LAQO (Croatia osiguranje)

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 06.Apr.2023, 09:15

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2022] 404: „LAQOthon“ za LAQO (Croatia osiguranje)

IDEJA I NJENI EFEKTI. Ciljevi Cilj je pozicionirati LAQO kao predvodnika u oblasti održivosti i stvoriti platformu koja pruža dugoročnu komunikaciju LAQO brenda koji ne samo da brine o održivosti, već nešto i radi po tom pitanju. Drugi cilj je bio prikupiti 30 kvalitetnih idejnih rešenja.

Strategija Održivost nije dovoljno zastupljena u javnoj percepciji LAQO brenda, iako je jedna od njegovih osnovnih vrednosti. Inovacija poput praćenja emisije >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << CO2 menja tu percepciju i stvara prostor za realizaciju projekta koji će imati komunikacijsku vrednost za širu javnost i omogućiti jačanje percepcije LAQO-a kao održivog brenda.

LAQO oduvek ima mindset za razvijanje inovativnih rešenja. Najveći izazovi su i najveće prilike za inovativnost, a trenutno nema većeg od održivosti.

Zato je agencija 404 kreirala projekat LAQOthon, nagradni konkurs na temu održivosti koji okuplja ambiciozne pojedince, tech inovatore, preduzetnike, stručnjake i sve ostale koji veruju da tehnološka rešenja mogu život učiniti boljim.

Kreativnost

Zbog kompleksnosti projekta, važno je bilo u komunikaciji biti što jasniji i ne ostavljati prostor pogrešnim interpretacijama. Kako je projekaat inspirisan novim idejama na temu održivosti, važno je bilo imenom i sloganom to zaokružiti u kreativnu celinu koja jasno i nedvosmisleno opisuje kompleksan projekat. Kreativno rešenje je izraženo efektnim imenom: LAQOthon i sloganom: thona zelenih ideja kojim je iskomunicirana srž projekta.

UPOTREBA MEDIJA I REZULTATI. Izvedba Agencija 404 je osmislila i sprovela tech konkurs na temu održivosti sa završnim live eventom na Bug Future Showu 2.2.2023. Kroz 27 dana trajanja kampanje pozivani su pojedinci i timovi da svoja idejna rešenja prijave na laqo.hr/laqothon. Po završetku prijava, žiri sastavljen od tech stručnjaka je odabrao 10 najboljih ideja čiji su predstavnici uživo prezentovali svoja rešenja na Bug Future Showu, gde su bila proglašena 3 najbolja idejna rešenja i nagrađena ukupnim fondom od 18.000 EUR. Uz pomoć performance oglašavanja agencija je htela da dopre do relevantnih grupa iz cele Hrvatske, kroz različite kreative koje pozivaju na prijavu tech ideja na temu održivosti. Svi oglasi vodili su na LAQOthon landing page. Medijski, naglasak je bio na social kanalima i online portalima.

Rezultati

Od 27.12. do 22.2., u periodu otvorenom za prijave, na konkurs je pristiglo 250 prijava što je premašilo interni KPI za ukupno 220 prijava.

Generisano je više od 196.000 pregleda landing pagea.

Digitalnim oglasima dosegnuto je više od 998.000 ljudi i ostvareno gotovo 30,3 miliona impresija, a kroz Google oglašavanje gotovo 26,7 miliona impresija.

PROJEKTNI TIM.

Creative director – Fran Mubrin

Concept Team Lead – Boris Vukić

Strategic Senior PR Consultant – Mila Martinović

PR Executive Consultant – Nikolina Šimunović

Design Team Lead – Matko Buntić

Junior Designer – Ana Kordić

Senior Motion & Multimedia Designer – Nikola Županić

Copywriter – Mirta Andrlon

Project manager – Kimberly Pašalić

UX/UI dizajner – Helena Klepo

UX copywriter – Dan Mekinec

Account Manager – Barbara Gaković

Priredila: Snežana Milić

Izvor: 404

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.