[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2020] PUBLICIS SKOPJE: „EVN online“

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 17.Feb.2021, 22:49

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2020] PUBLICIS SKOPJE: „EVN online“

Tokom narednih nekoliko sedmica predstavićemo istaknute projekte komunikacijske/kreativne industrije. Na ovaj način želimo da široj publici predstavimo ovu vrstu projekata na celovit način, koji podrazumeva ne samo vizuelne i audio produkte, već i bitne podatke i informacije o samom projektu. Ovoga puta čast je pripala agenciji Publicis Skopje i projektu „EVN online“ za EVN…Priredila Snežana Milić

IDEJA I NJENI EFEKTI. EVN, kao jedini snabdevač električne >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << energije u Severnoj Makedoniji, već godinama pokušava da ubedi svoje potrošače da se prebace na online uslugu – EVN online. Zadatak agencije Publicis Skopje je bio da pronađe način da privuče pažnju potrošača i podstakne ih na korišćenje nečega što su godinama izbegavali. Ali kako ubediti ljude koji su voljni da u kući čuvaju hrpe odštampanih računa pre nego da ih plate elektronskim putem. Morali su da pokrene dijalog na način na koji su korisnici navikli na društvenim mrežama i digitalnim kanalima.

Angažovali su poznate ličnosti i na pravi način iskoristili sve njihove sličnosti, dolazilo je čak i do situacija da ih ljudi pomešaju. Celebrity dvojac glumac Gorast Cvetkovski i košarkaška zvezda Pero Antić u svom prepoznatljivom stilu donosi novu notu EVN priči.

Na zabavan i interesantan način agencija je predstavila kako je Pero Gorastov idol, kako se Gorast čitavog života ugleda na njega, kako od malih nogu želi da bude baš kao Pero. On pokušava da kopira njegove košarkaške finte, njegov stil… Sve, baš sve, osim… online plaćanja računa. A upravo to je najjednostavniji način da bude “baš kao Pero”, da počne da koristi uslugu EVN online.

UPOTREBA MEDIJA I REZULTATI. Kroz seriju video snimaka sa Gorastom i Perom u glavnim ulogama, Publicis Skopje je prikazao korake korišćenja usluge kroz “laki dvokorak”.

Fenomenalna sinergija dve zvezde rezultirala je sjajnim reakcijama. Kampanja je bila veoma uspešna. Protagonisti spotova su pozivani na zajednička gostovanja u popularnim TV emisijama. Korisnici društvenih mreža su pokrenuli i nove lance poređenja drugih lokalnih poznatih ličnosti.

Kampanja je bila prisutna na svim medijima – 360 kampanja plasirana na sledeće kanale: TV, radio, web, online, društvene mreže, OOHsa fokusom na digitalne kanale, što je dovelo do rasta broja akvizicija od +565% u poređenju sa periodom pre kampanje. Reach ciljne grupe 1+ iznosio je 88%, a polovina EVN potrošača, bar jednom je posetila evnonline.mk.

PROJEKTNI TIM.

Aleksandra Dilevska, CEO

Milan Stojanov, Creative director

Savica Sokolova, Client service director

Igor Mamučevski, Account manager

Aleksandar Jakovlev, Video and motion graphics designer

Simona Ničeva, Senior designer

Svetlana Dodevska, Media director

Nenad Ristovski, Digital director

Violeta Limbevska, Media planner

Partneri projekta:

Sektor Film, Produkcijska kuća

Vladimir Anastasov i Angela Nestorovska, Producenti

Vasil Hristov, Režiser

Igor Vuković, Direktor fotografije

Priredila: Snežana Milić

Izvor: Publicis Skopje

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.