[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2020] DIALOG KOMUNIKACIJE: „NIVEA Naturally Good“ za BEIERSDORF HRVATSKA

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 10.Mar.2021, 13:12

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2020] DIALOG KOMUNIKACIJE: „NIVEA Naturally Good“ za BEIERSDORF HRVATSKA

Tokom narednih nekoliko sedmica predstavićemo istaknute projekte komunikacijske/kreativne industrije. Na ovaj način želimo da široj publici predstavimo ovu vrstu projekata na celovit način, koji podrazumeva ne samo vizuelne i audio produkte, već i bitne podatke i informacije o samom projektu. Ovoga puta čast je pripala agenciji Dialog Komunikacije i projektu „NIVEA Naturally Good“ za Beiersdorf Hrvatska…Priredila Snežana Milić

IDEJA I NJENI EFEKTI. NIVEA Naturally >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << Good kampanja pokrenuta je u februaru 2020. i njen cilj je bio da se predstavi nova NIVEA linija za negu i čišćenje lica ciljanoj publici koja zna da je prirodnost ključ svežeg i negovanog izgleda i koja želi da živi u skladu s prirodom.

U kampanji namenjenoj hrvatskom tržištu, ženama starosti od 25-40 godina, agencija Dialog Komunikacije je koristila različite PR alate, event management, influenser marketing i digitalne kanale.

NIVEA Naturally Good linija sadrži proizvode za negu lica čiji su sastojci 99% prirodnog porekla, podstiču obnovu ćelija i naglašavaju prirodnu lepotu kože. Svaki od proizvoda iz ove linije sadrži po jedan organski sastojak i omogućava koži da u svako doba dana ili noći bude u dodiru s prirodom te je čini prirodno lepom i zdravom, što je timu agencije bila inspiracija za razradu svake od tri faze kampanje.

UPOTREBA MEDIJA I REZULTATI. U prvoj fazi kampanje agencija je organizovala medijski event namenjen lifestyle medijima, čija je glavna gošća bila poznata TV vrtlarica Kornelija Benyovsky Šoštarić. Ona je zvanicima objasnila koje su prednosti organskih sastojaka aloe vere, arganovog ulja i zelenog čaja, koji se nalaze u proizvodima iz Naturally Good linije. Uz event, priređen je i kreativni press kit, koji je uključivao set proizvoda i terarij s živom aloe verom u posebno oslikanoj jutenoj torbi.

Drugu fazu kampanje obiežila je radionica za influensere koju su vodile devojke koje stoje iza brenda Shamai Grin, te se bave izradom biljnih terarija. U društvu 13 popularnih influenserki, blogerki i youtuberki agencija Dialog Komunikacije je predstavila novu NIVEA liniju proizvoda, istakla njihove najvažnije sastojke i popričali o važnosti materija koje unosimo u telo kroz kozmetiku.

Sa radionice je objavljeno ukupno 66 Instagram storija na društvenim mrežama influenserki, kao i jedan YouTube video.

Završna faza komunikacije podrazumevala je influenser kampanju u kojoj su učestvovale Ivana Blažoti Mijoč, Tea Dujmić i Ema Luketin. Kampanja je zakazana za sredinu marta, pa je tim agencije zbog razvoja situacije s korona virusom morao da prilagodi prvobitno planiranu komunikaciju i objave. Poseban naglasak stavili su na mogućnost i sigurnost online kupovine, a uz uobičajene NIVEA hashtagove uključili su i tada aktualni #ostanidoma.

Drugi talas influenser kampanje morao je da bude odložen zbog zemljotresa koji je Zagreb zadesio u martu, pa su Dialog Komunikacije krenule sa objavama otprilike nedelju dana nakon planiranog roka, te su se još jednom komunikacijski morali prilagoditi situaciji.

Influenser kampanja:

Ivana Blažoti Mijoč

www.instagram.com/p/B-RsQyiDrlP

www.instagram.com/p/B94y5rADTPr

Tea Mijoč

www.instagram.com/p/B-caNAYhphA

www.instagram.com/p/B96g_z0hHil

Ema Luketin

www.instagram.com/p/B-O29JkgqFE

www.instagram.com/p/B-XHgZ8gRaV

U influenser kampanji, uz plaćeni angažman samo tri influenserke, na društvenim mrežama su dosegnuli gotovo 250.000 ljudi, prikupili više od 51.000 lajkova i gotovo 800 komentara. Prosečni engagement kampanje bio je visokih 27,11%.

Ukupno je tokom NIVEA Naturally Good kampanje ostvareno 111 objava na društvenim mrežama, čime je ostvarena vrednost od 47.466 evra, dok je u vodećim lifestyle medijima ostvareno 67 objava i potencijalni doseg od 3.656,702.

PROJEKTNI TIM.

Nina Marković, PR savetnica

Pamela Smoljanić, Specijalista za influensers marketing

Priredila: Snežana Milić

Izvor: Dialog Komunikacije

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.