[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2019] MCCANN SARAJEVO i UM SARAJEVO: „Ko ima duži Europom kruži“ za CARLSBERG BiH

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 21.Feb.2020, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2019] MCCANN SARAJEVO i UM SARAJEVO: „Ko ima duži Europom kruži“ za CARLSBERG BiH

IDEJA I NJENI EFEKTI. BRIF: Osmisliti kampanju za klijenta Carlsberg BH koja će razviti povezanost studentske populacije sa brendom Tuborg. Povećati prodaju Tuborg piva, ojačati svest o brendu kao urbanom i podstaći interakciju. Povezati brend Tuborg sa mladim ljudima, prvenstveno studentima i aktivirati ih kao konzumente ovog brenda.

REŠENJE: Agencija je kreirala koncept nagradnog takmičenja „Ko ima duži Europom kruži“. Zadatak za >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << takmičare – studente bio je da od Tuborg pull off čepova naprave što duži lanac, a kao nagrada za 11 najboljih ekipa osigurano je apsolventsko putovanje Evropom.

UPOTREBA MEDIJA I REZULTATI. REALIZACIJA: Kampanja je predstavljena na OOH materijalima, potom na društvenim mrežama i web banerima kao i u PR objavama. Za prijave za takmičenje, McCann je kreirao mikrosajt www.tuborg.ba. Nakon prijava, u više gradova u Bosni i Hercegovini održane su Tuborg zabave na kojima se merila dužina lanaca.

REZULTATI: U samo prvih mesec dana kampanje, mikrosajt je posetilo 41.693 unikatnih posetioca, a prijavilo se čak 40 ekipa. Da je kampanja pronašla put do target grupe govori i podatak da je jedna banjalučka ekipa napravila lanac dug 57m i 71cm. Osim toga, kampanja je izazvala i reakciju konkurencije. Na pitanje da li je važna dužina ili nešto drugo odgovor su želeli da ponude i drugi pivari i to OOH vizualima smeštenim tik uz Tuborg bilborde.

Nagrade: No Limit Festival – Srebro u grupi: Direct; Bronza u grupi: Slika;

PROJEKTNI TIM.

McCann Sarajevo

Production Director: Alis Brkić

Art Director: Džemil Omerika

PR Manager: Alena Kulenović Delić

PR Assistant: Nea Manjura

Digital Manager: Zlata Ključanin

Digital Specialist: Alma Brdarić

Event Executive: Kemal Burkić

UM Sarajevo

Media Account Director: Amila Fazlić

Media Account Manager: Alma Kuldija

Digital Media Planner: Ahmed Hadžić

Priredila: Snežana Milić

Izvor: McCann Sarajevo, UM Sarajevo

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.