[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2018] MCCANN BEOGRAD i UM BEOGRAD: „The Red Thread“ za THE COCA-COLA COMPANY

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 22.Maj.2019, 20:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2018] MCCANN BEOGRAD i UM BEOGRAD: „The Red Thread“ za THE COCA-COLA COMPANY

IDEJA I NJENI EFEKTI. BRIF: Kako je Coca-Cola veliki globalni brend sa posebnim setom vrednosti, potrošači u Srbiji nemaju jasnu percepciju da on razume lokalnu kulturu i običaje. Sa ciljem da promene ovu percepciju i pokažu da Coca-Cola nije samo idealan dodatak domaćoj kuhinji, već se itekako uklapa u lokalnu kulturu i podržava lokalne vrednosti, agencije McCann Beograd i UM Beograd su rešile da pokrenu projekat koji slavi neke od najstarijih srpskih tradicija na inovativan >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << način.

UPOTREBA MEDIJA I REZULTATI. Pružena je majstorima starih veština priliku da demonstriraju svoje znanje tako što su ručno izraditi pet bilborda koristeći različite tehnike tipične za različite krajeve zemlje. Izrada bilborda zahtevala je puno rada i veštine i trajala je nekoliko meseci, a sami bilbordi na kraju su se našli upravo u gradovima tih krajeva: Zlatiboru, Pirotu, Sremskoj Mitrovici, Negotinu i Kragujevcu.

Da bi putem bilborda promovisali lokalne zanate, ali i recepte starih domaćih jela, agencije su lansirale YouTube dokumentarnu seriju od 12 epizoda. U seriji, domaćice iz četiri kraja naše zemlje su sa nama podelile svoje poznate tradicionalne recepte, ali i mudrosti i tajne, žargonske izraze i stare narodne priče. Postale su poznate na YouTube-u i Facebook-u, kroz veliki broj share-ova i live stream-ova. Njihovo kulinarsko umeće je inspirisalo nastanak jednog posebnog kuvara sa tradicionalnim receptima i njihovim modernim verzijama. To je čak podstaklo i neke kuvare savremenih restorana da uvrste moderne verzije tih tradicionalnih jela u svoj meni i kombinuju ih sa Coca-Colom.

Poseban doživljaj je predstavljala izložba za sva čula – spoj tradicionalnih jela, muzika na tradicionalnim instrumentima iz krajeva iz kojih potiču i tehnike kojima su rađeni izloženi bilbordi.

REZULTATI:

YouTube serija dostigla je preko dva miliona pregleda i 700k interakcija na društvenim mrežama.

Sa nacionalnim i internacionalnim naslovima čija PR vrednost se procenjuje na 110 hiljada evra, tajne veštine srpskog zanata prevazišle su granice Srbije.

Kada su u pitanju transakcije, tržišni udeo, reach i brend imidž, svi targeti kampanje su prevaziđeni.

PROJEKTNI TIM.

Vođa projekta Jelena Lešević, Igor Petrović, Aleksandra Knežević

Strateški planer Katarina Pribićević, Marija Stošić

Kreativni direktor Jana Savić Rastovac, Vladimir Ćosić

Art direktor Lidija Milovanović, Kristina Jovanović, Miroslav Pavlović, Zdravko Kevrešan

Copywrite Dubravka Petrović, Sandra Stojanović

UM Jovana Voves, Sonja Džuklevski, Nataša Jolović

Production Vladislav Prhal

Knitting lades Mira Lekić, Nena Hodak, Olivera Savić

Priredila: Snežana Milić

Izvor: McCann Beograd, UM Beograd

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.