IGOR ČERNIŠEVSKI: „Živimo u neslavnom trenutku koji teži da nas odmakne od onoga što je ljudsko u nama“

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 28.Maj.2020, 11:38

IGOR ČERNIŠEVSKI: „Živimo u neslavnom trenutku koji teži da nas odmakne od onoga što je ljudsko u nama“

Kakav svet živimo?

– Živimo svet koji mi se ne dopada preterano. Svet koji je ubrzan i dosta površan, svet kompromisa i linije manjeg otpora. Ako sagledamo celokupnu situaciju u kojoj smo trenutno, živimo u neslavnom trenutku koji teži da nas odmakne od onoga što je ljudsko u nama.

Manjak vremena, manjak pažnje, manjak dobre volje i nedostatak tolerancije i pozitivnih emocija su ono što vidim svakodnevno svuda oko sebe.

Da ne pričam o potpuno naopakoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << percepciji vrednosti i medijima koji uglavnom rade na amplifikaciji takvog sistema…

Sve ovo se svakako odražava i na naš svakodnevni posao. Prezasićeni smo viškom oglašavanja, a manjkom kvaliteta, kao i u svakom drugom aspektu života. Voleo bih da vidim da ulažemo u sebe ili svoj brend jednak trud kao što ulažemo u promovisanje sebe na Instagramu, LinkedInu ili TikToku.

Danas više nije bitno šta si radio, a pogotovo zašto si nešto radio, nego ko je video da si to radio.

Na primer, ukoliko si bio na putovanju, to uopšte nije važno ukoliko svi tvoji pratioci nisu videli fotke, video ili story. Ogroman rast TikToka je pravi pokazatelj kuda sve to ide, više nije neophodno čak ni da napravite nalog, samo instalirate aplikaciju i počinje beskonačno skrolovanje kroz more sadržaja. Imam utisak da je sve što je više ili dalje od 2 klika ili 30 sekundi pažnje praktično postalo nevidljivo, iako se najkvalitetnije stvari obično kriju ispod površine.

Sve ovo o čemu sam pričao dovodi do sveobuhvatne devalvacije kvaliteta. Fokus se stavlja na trenutne uspehe, bez ikakve dugoročne vizije, forsira se taktika u odnosu na strategiju. Ovakav stav, pa samim tim i ovakav svet, je dugoročno poguban.

Svet kakav želim

– Želim svet koji je stabilan, zdrav i baziran na pravim vrednostima – poštenju, otvorenosti, optimizmu i iskrenosti. Želim svet u kom neću brinuti kako će mi deca odrastati, da li ću moći da im priuštim fakultetsko obrazovanje, da li će imati ko da ih leči, da li će im vrednosti koje pokušavam da im usadim i prenesem biti teret u životu.

Želim svet gde će svako od nas malo više posmatrati ljudske vrline kao prednost, a ne kao slabost.

Profesionalno, želim da radim u svetu koji će fokus pomeriti na dugoročno planiranje i dugoročne pozitivne efekte komunikacije, gde će se meriti suštinski pomaci za kompanije, brendove i potrošače, umesto gomile sintetičkih mera kao što su engagement rate, CTR ili CPC.

Svet kakav očekujem

– Nemam utisak da će se trenutno stanje popraviti u dogledno vreme, ali ipak verujem da nada postoji, da kroz LIČNU ODGOVORNOST i AKTIVIZAM možemo promeniti situaciju.

Trenutno ne vidim snagu koja bi mogla da ovo stanje promeni. Imam utisak da smo svi kolektivno umorni od svega, nekako je bezvoljnost postala naša najjača karakteristika. Ipak, uprkos tome, želim da verujem da smo na dobrom putu, mada često to ne vidimo jasno.

Često se zapitam šta je to što mogu da uradim da se neke stvari promene i uvek dam sebi odgovor da to počinje od mene.

Ukoliko svako od nas uloži samo sekund dnevno više u sebe i svet oko sebe, napredovaćemo sigurno ka svetu koji želimo.

Autor: Nenad Danilović

Izvor: Advertiser Serbia

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.