I Google širi poslovanje na umrežavanje pametnih uređaja u domaćinstvu

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 20.Avg.2015, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Google širi poslovanje na umrežavanje pametnih uređaja u domaćinstvu

Američki softverski div Google proširio je poslovanje u segmentu umrežavanja ‘pametnih’ uređaja u domćinstvu, najavljujući saradnju s proizvođačem mrežne opreme TP-LINK-om na proizvodnji uređaja za bežični pristup Internetu

Pre nekoliko dana Google je iz temelja promenio poslovanje, odvojivši osnovne aktivnosti oglašavanja na Internetu od novih projekata poput proizvodnje automobila na automatsko upravljanje i pametnih uređaja u domaćinstvu, poput sistema za regulaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << temperature.

Prošle su godine za 3,2 milijarde dolara kupili proizvođača ‘pametnih’ termostata Nest kako bi predvodili inovacije u segmentu umrežavanja kućnih uređaja i njihova povezivanja s mrežama za distribuciju električne energije. U sredu su predstavili ruter za bežični pristup Internetu koji bi korisnicima trebao da omogući da sami odrede brzinu pristupa pojedinog ‘pametnog’ uređaja za domaćinstvo. Proizvodiće ga TP-LINK, a kao mogući drugi partner na blogu naveden je i ASUS.

Prema junskim procenama savetodavne kompanije International Data Corp, vrednost svetskog tržišta opreme za povezivanje umreženih uređaja za domaćinstvo s Internetom trebala bi se do 2020. gotovo ustrostručiti, na 1.700 milijardi dolara.

Tehnološke kompanije poput Intela, Cisco Systemsa i Samsung Electronicsa i telekomunikacijski divovi Vodafone i Verizon već su objavili da domaćinstvo s uređajima priključenim na Internet značajnim generatorima budućih prihoda.

Google pak namerava proširiti pristup Internetu između ostalog i putem Projekta Loon, u sklopu kojeg šalje balone 20 kilometara iznad površine Zemlje kako bi osigurao priključivanje i ruralnim i nepristupačnim regijama, napominje Reuters.

Izvor: Lider Press

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.