Izvor: Luftika.rs, 02.Jul.2023, 16:05

Hvar, ostrvo vina i lavande, ponovo na prestižnoj listi 50 najlepših destinacija na svetu

Magazin Travel+Leisure je na osnovu glasova čitalaca sastavio listu najlepših destinacija na planeti.
Popularno ostrvo u Hrvatskoj našlo je svoje mesto među 50 najlepših.
Hvar se ponovo našao među najboljim destinacijama sveta. Ugledni američki časopis Travel+Leisure visoko je pozicionirao ostrvo Hvar na listu najboljih destinacija koje treba posetiti u 2023. godini, navodi portal Total Croatia.
Magazin navodi da je na Hvaru moguće upoznati bogatu istoriju i kulturu zemlje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << uživati u poznatoj hvarskoj gastronomiji, kao i odsesti u vrhunskom smeštaju.
Osim toga, ova destinacija je odlična za posetu tokom cele godine. Hvar ima topla leta i blage zime, i spada u najsunčanija ostrva u Hrvatskoj, s više od 2.800 sunčanih sati godišnje.

Grad Hvar ima šta da ponudi turistima. Iako ga nazivaju ostrvom vina i lavande, Hvar ima izuzetno bogato kulturno-istorijsko nasleđe.
Hvar zaista ima sve, očuvanu prirodu, mirne uvale sa čistim morem, ali i odlične domaće delicije. Sve ovo svakako preporučuje ostrvo putnicima, a nije ni čudo što je Hvar više puta svrstan među najbolje svetske destinacije.
Izvor: nova.rs
O jednom plemenitom događaju uoči pravoslavnog Božića na Hvaru 1969. i danas se priča

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.