Hrvatske IT kompanije prikupile sredstva za đurđevačke srednjoškolce na sportskom turniru

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 24.Jan.2024, 17:52

Hrvatske IT kompanije prikupile sredstva za đurđevačke srednjoškolce na sportskom turniru

Inicijativu humanitarne sportske manifestacije pokrenule su IT kompanije Infinum i Q, a cilj celodnevnog turnira bio je prikupljanje sredstava za opremanje informatičke učionice Srednje stručne škole Đurđevac. Inicijativi su se pridružile i kompanije Rimac Technology i Sofascore.

Zaposlenici sve četiri kompanije pokazali su svoje sportsko umeće u odbojci i košarci na turniru koji se održao u Osnovnoj školi Borovje u Zagrebu. I druge kolege i publika na turniru >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << dali su doprinos humanitarnoj akciji kojom je prikupljeno dovoljno sredstava za opremanje VR učionice. Inicijativu je podržala i Atlantic Grupa donirajući svoja pića za učesnike.

Srednja stručna škola Đurđevac, između ostalog, već dugi niz godina obrazuje nove generacije informatičara i veb dizajnera, kojima će nova računarska oprema mnogo značiti za razvoj veština. Darko Špoljar, direktor Srednje stručne škole u ​​Đurđevcu, rekao je na turniru: „Kao partnerska škola Centra kompetentnosti iz oblasti elektrotehnike i računarstva, uspeli smo da se delimično opremimo proteklih godina, a ova donacija će nam pomoći da budemo potpuni, hvala vam puno na tome.“

Ovom akcijom hrvatske IT kompanije nastavile su dugogodišnju praksu pomaganja zajednici prikupljanjem i doniranjem sredstava za potrebite članove društva, a ovo je prvi put da se zajednički organizuju oko dobrotvornog cilja. Ideja je da se sportski turnir nastavi i potencijalno proširi kako bi sledeće godine uključio više učesnika.

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.