Hrvatska glumica uzburkala javnost: Ja sam Doris i udarila sam svog sina!

Izvor: Story, 05.Avg.2015, 21:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska glumica uzburkala javnost: Ja sam Doris i udarila sam svog sina!

Glumica Doris Pinčić Rogoznica koju domaća publika poznaje po ulozi u seriji Larin izbor, svojom najnovijom kolumnom podelila je mišljenja hrvatske javnosti.

Doris Pinčić Rogoznica, foto: Fejsbuk

Doris je u svojoj poslednjoj kolumni opisala kako je došlo do toga da svog sina od godinu dana, fizički kazni (udari po guzi) i kako se osećala nakon toga.

- Dobar dan, ja sam Doris i udarila sam svoje dete po guzi. Očekujem nakon ove rečenice >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << hordu nezadovoljnih komentara. Nisam zagovornik bilo koje vrste nasilja u životu, a kamoli prema deci, ali da, po prvi put sam svog sina udarila po guzi, nakon što sam na sve lepe načine, šaljući mu pozitivnu energiju i leptiriće na uši, pokušala objasniti da ne može uništavati stvari kad mu padne na pamet pa je on nakon svega toga ipak iz sve snage bacio sve sa stola.

Udarila sam ga, jasno dala do znanja da ne odobravam takvo ponašanje, objasnila, da ga i dalje volim. Zatvorila sam ga u sobu gde se on sledećih 20 minuta bacao po krevetu misleći sve najgore o svojoj okrutnoj majci koja ga je udarila. Posmatrala sam ga kroz prozor kako bih znala da je sve u redu. Sigurna sam da je veći stres bio za mene nego za njega, ali kao da je važno. I da, znam da ima samo godinu i po i ne razume rečenice, ali ako me energetski razume i zna šarmirati da dobije šta god mu padne na pamet, onda me energetski razume i za ovo.


I dok je jedni brane, a drugi kude zbog reakcije, zakon kaže da se telesno kažnjavanje deteta u Hrvatskoj smatra oblikom nasilja.

- Novčana kazna od najmanje 7.000 kuna ili kazna zatvora u trajanju od najmanje 45 dana, a u slučaju ponovljenog nasilja propisana je novčana kazna od najmanje 15.000 kuna i kazna zatvora u trajanju od najmanje 60 dana - piše portal Direktno.hr.

Još uvek se čeka reakcija Centra za socijalni rad.

Izvor: mondo

Nastavak na Story...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.