Hrabri razgovori – besplatne edukativne radionice za mlade iz cele Srbije

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 02.Feb.2022, 15:36

Hrabri razgovori – besplatne edukativne radionice za mlade iz cele Srbije

Slobodna zona Junior poziva mlade od 20 do 26 godina iz svih krajeva Srbije da budu deo velikog omladinskog projekta Naše razlike = naša snaga!

Do 15. februara otvorene su prijave za učešće u radionicama Hrabri razgovori kroz koje će polaznici i polaznice dobiti besplatnu obuku o strategijama konstruktivne komunikacije, moderaciji i facilitaciji grupnih razgovora, kritičkoj i umetničkoj analizi filma, interkulturalnosti medijskoj i filmskoj pismenosti. >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com <<

Nakon serije edukativnih radionica koje će biti realizovane u onlajn formatu i uživo – tokom jednog vikend druženja u Sremskim Karlovcima, motivisani učesnici i učesnice imaće priliku da tokom proleća, u skladu sa svojim raspoloživim vremenom, stečene veštine demonstriraju na prosebnim filmskim događajima na kojima će biti prikazani kratkometražni dokumentarni filmovi nastali u sklopu Kampa angažovanog filma Naše razlike = naša snaga.

Poziv je otvoren za mlade aktiviste i aktivistkinje, omladinske radnike i radnice, članove i članice omladinskih organizacija i kancelarija za mlade, ljubitelje i ljubiteljke filmske umetnosti, a naročito za pripadnike nacionalnih manjina, kao i sve one koji su otvoreni za nova znanja i iskustva, a koji bi želeli da se bave vršnjačkom edukacijom na temu interkulturnog dijaloga i ljudskih prava.

Radionice pod nazivom Hrabri razgovori trenutno uspešno pohađa grupa od tridesetak mladih entuzijasta, a u sklopu ovog novog aktulenog konkursa, biće primljeno još trideset učesnika i učesnica.

Radionice će biti realizovane u dve grupe, a termini obuka biće planirani uz prethodni dogovor sa kandidatima i kandidatkinjama, a u skladu sa njihovim raspoloživim vremenom.

Program je potpuno besplatan, a svi troškovi prevoza, smeštaja i ishane tokom uživo susreta biće pokriveni od strane organizatora.

Konkurs je otvoren do 15. februara do ponoći, a svi zainteresovani mogu se priaviti popunjavanjem formulara na sajtu slobodnazona.rs.

O rezultatima užeg izbora kandidata koji će biti pozvani na onlajn intervju, prijavljeni će biti obavešteni najkasnije do 3. marta 2022.godine.

Za dodatne informacije i pitanja sve zainteresovane ohrabrujemo da se jave putem mejla slobodnazonajr@gmail.com ili na telefon 0604050485.

Hrabri razgovori deo su projekta Naše razlike = naša snaga koji ima za cilj da izgradi kapacitete za prihvatanje kulturnog diverziteta i uspostavljanje interkulturnog dijaloga kod mladih ljudi različitog porekla, kulture i vere, kroz proces neformalnog učenja, interakciju i stvaranje.

Projekat sprovodi Fond B92 kroz program Slobodna zona Junior uz finansijsku podršku Evropske unije u okviru programa Podrška civilnom društvu Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, a sufinansiran je od Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.