Izvor: Luftika.rs, 29.Apr.2023, 12:07

Holanđanin dobio zabranu da donira spermu zbog mogućnosti incesta, oplodio najmanje 550 žena

Donatorima sperme u Holandiji je dopušteno da imaju maksimalno 25-oro dece u 12 porodica. Cilj te mere je sprečiti incest.
Sud u Holandiji je u petak zabranio muškarcu koji je otac više od 550-oro dece da i dalje donira spermu.
Sud u Den Hagu odredio je kaznu od deset hiljada evra u slučaju da prekrši tu odluku.
Proces protiv 41-godišnjeg Holanđanina vođen je na zahtev žene koja je dobila dete sa njegovom spermom i jedne organizacije.
On je svoje seme donirao klinikama >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << za plodnost, bankama spermi i nebrojenim parovima putem internet foruma. Njegovom spermom oplođeno je najmanje 550 žena.
Njegov advokat rekao je kako je njegov klijent samo hteo da pomogne parovima koji u suprotnom ne bi mogli začeti. No sud je presudio da je namerno dezinformisao roditelje o broju svojih donacija i dece kojoj je biološki otac.
Osuđeni muškarac uspeo je da zaobiđe to pravilo jer ne postoji centralna baza podataka donatora sperme. Ne zna se koliko dece je začeto njegovom spermom u inostranstvu.
Ovaj čovek se od sada više ne sme oglašavati na internetu i mora otkriti kojim je klinikama i bankama donirao spermu. Te zalihe moraju se uništiti, odlučio je sud.
Izvor: Jutarnji list
Seka Aleksić nagazila Boška Obradovića zbog sperme iz Španije: „Sram vas bilo!“

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.