Izvor: Luftika.rs, 26.Jun.2023, 19:06

Hiljade električnih automobila trunu na livadi, otkriveno i zašto (VIDEO)

Kineska autoindustrija je od sporednog igrača koji sanja o rezervnoj klupi izrasla u globalnu velesilu, a u domenu električnih vozila je u samom vrhu.
Nagli rast tek je privremeno usporila pandemija, a onda je u poslednjih godinu i nešto više usledio strmoglavi rast koji Zapad više i ne može da prati. Beskompromisni Kinezi su stvorili konkurentne proizvode, a u svojoj borbi spremni su na sve. Pritom nedavno objavljeni video pokazuje koliko daleko su zaista spremni da idu, piše Index.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << /> Snimak dronom prikazuje nepreglednu površinu ispunjenu hiljadama električnih vozila. Snimljeni su napušteni automobili u jednom od okruga Hangdžoua, glavnog grada provincije Džeđang na istoku Kine.
Ne samo da su ti automobili napušteni, već nikad nisu ni stigli do prodaje. A navodno nisu ni bili tome namenjeni.
Među tim automobilima naziru se modeli Geely Kandi K10 EV, Neta V i BYD e3.
Iako se spolja vidi da stoje već poprilično vremena, pogled u kabinu otkriva kako se radi o netaknutim primercima koji verovatno nikad nisu voženi.
A razlog za ovako „besmisleno“ štancanje automobila su navodno težnje da se dobiju vladine subvencije i popne na lestvicama prodaje.
Kako tvrdi jutjuber Vinston Sterzel, kineski proizvođači registruju automobile i tvrde da su ih prodali, a sve kako bi pokazali odlične brojke i tako dobili subvencije vlade.
Zanimljivo je da ovo nije izolovani slučaj, kao i da ova praksa nije strogo vezana za autoindustriju. Naime, ista stvar dogodila se 2017. godine s električnim biciklima čija je proizvodnja u jednom trenutku nadmašila potražnju.

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.