HURA potpisala Memorandum o razumevanju koji ima za cilj da se smanji oglašavanje na kanalima koji krše autorska prava

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 13.Jul.2018, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HURA potpisala Memorandum o razumevanju koji ima za cilj da se smanji oglašavanje na kanalima koji krše autorska prava

Hrvatsko udruženje društava za tržišno komuniciranje (HURA) potpisalo je Memorandum o razumevanju „Follow the Money”, a čiji je cilj da se minimalizuje plasman oglašavanja na web stranicama i mobilnim aplikacijama koje krše autorska prava, učestvuju u širenju lažnih vesti ili prodaji falsifikovanu robu.

Dunja Ivana Ballon, izvršna direktorica HURA-e izjavila je: „Nama kao strukovnom udruženju izrazito je važno da budemo deo ključnih međunarodnih inicijativa kojima >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << se promovišu dobre i odgovorne prakse među agencijama i oglašivačima. Poštovanje autorskog prava od izuzetnog je značaja za sve agencije koje se bave tržišnim komunikacijama. Smatramo da podsticanje odgovornih praksi oglašavanja pomaže u podizanju stepena poverenja korisnika te jača imidž brendova kao društveno odgovornih.“

Potpisnici Memoranduma će se zalagati, na osnovu vlastite politike i kriterijuma za procenu, za redukciju oglašavanja na web stranicama ili mobilnim aplikacijama koje nemaju značajnu legitimnu upotrebu i za koje oglašivači imaju razumno dostupne dokaze da te web stranice i aplikacije krše autorska prava ili šire lažne vesti, a koje na komercijalnom nivou koriste oglašavanje kao izvor prihoda.

Memorandum je potpisan u prisustvu potpredsednika Evropske komisije Andrusa Ansipa, a ujedno ga je podržalo Evropsko udruženje agencija za tržišno komuniciranje (EACA) čiji je HURA aktivni član, zajedno s ostalim potpisnicima Memoranduma među kojima su Google, Svetska Federacija Oglašavača (WFA), Double Verify, Trustworthy Accountability Group, Evropsko udruženje za kockanje i klađenje, IAB Europe i drugi.

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.