HRT prekršio zakon o elektronskim medijima zbog Lepe Brene?

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 18.Dec.2023, 19:08

HRT prekršio zakon o elektronskim medijima zbog Lepe Brene?

VEM je obavestio da je reč o mogućem kršenju zakona zbog prikrivenog oglašavanja, odnosno odredbi da “audiovizualna komercijalna komunikacija mora biti odmah prepoznatljiva kao takva” te da “nisu dopuštene prikrivene audiovizualne komercijalne komunikacije”.

Reakcija hrvatskog medijskog regulatora usledila je nakon emisije emitovane 4. decembra u kojoj je Lepa Brena nekoliko minuta nesmetano reklamirala čarape iz svoje modne kolekcije, a voditeljica Iva Šulentić >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << nije je u tome zaustavila.

Zbog toga su se i naknadno oglasili s HRT-a ističući kako je Lepa Brena kao njihova gošća bila prethodno upoznata sa svim temama razgovora. Istakli su i kako je scenarijo gostovanja sadržao sledeće teme – predpraznično vreme, kako ga ona provodi sa svojom porodicom, o njenim koncertima pred mnogobrojnom publikom, njena pevačka karijera, uspomene na Zagreb…

Ali uprkos toma gošća je nažalost iskoristila gostovanje u emisiji uživo i reklamirala svoj novi preduzetnički projekat. Niko uključen u stvaranje ove popularne poslepodnevne zabavne emisije nije imao nameru da se bavi reklamiranjem navedenih proizvoda”, izvestili su s Prisavlja.

S druge strane, naknadno se za srpske medije o nastupu na Hrvatskoj radioteleviziji oglasila i Lepa Brena.

Nisam imala nameru da kršim prava na reklamu. Niko mi to nije izričito zabranio. Mogli su da me prekinu u bilo kojem trenutku i ne bih se uvredila. Imali smo sto drugih tema za razgovor”, kazala je Lepa Brena.

Izvor: Hina, SEEbiz

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.