HBO Max predstavlja tim lidera za područje Evrope, Bliskog Istoka i Afrike u susret internacionalnom lansiranju usluge

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 21.Jan.2021, 12:54

HBO Max predstavlja tim lidera za područje Evrope, Bliskog Istoka i Afrike u susret internacionalnom lansiranju usluge

Kompanija WarnerMedia je objavila da Kristina Sulebak, koja je prethodno bila na poziciji generalne direktorke za HBO Europe, preuzima poziciju generalne direktorke za HBO Max EMEA (Evropa, Bliski istok i Afrika)

U okviru svoje nove pozicije, Kristina je odgovorna za unapređivanje aktuelnih HBO striming usluga na postojećim tržištima (HBO Nordic, HBO España, HBO Portugal i HBO GO u Centralnoj Evropi) u uslugu HBO Max, što će započeti tokom 2021, kao i za blagovremeno širenje na >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << nova tržišta u Evropi, na Bliskom istoku i u Africi. Kristina odgovara Johanesu Larčeru, direktoru za HBO Max International.

Kao što je prethodno najavljeno, kasnije tokom ove godine će početi unapređivanje postojećih HBO striming usluga u Evropi u HBO Max uslugu. Do tada, trenutne striming usluge koje pruža HBO Europe nastaviće da nude jedinstven izbor sadržaja svojim brojnim pretplatnicima.

Sulebak je tokom godina bila na nekoliko vodećih pozicija u HBO Europe i igrala je ključnu ulogu u lansiranju HBO Nordic, HBO España i HBO Portugal usluga, kao i u transformisanju HBO biznisa u Centralnoj Evropi u striming model, kao i u nedavnom razvijanju tržišne strategije za HBO Max LatAm.

Sulebak je predstavila i svoj HBO Max EMEA tim, koji će okupiti grupu iskusnih rukovodilaca sa višedecenijskim kombinovanim iskustvom u oblasti striminga širom Evrope.

Line Mikland vodiće Content Experience tim, koji će biti zadužen za razvoj i implementaciju programske strategije i vizije za HBO Max platformu na EMEA tržištima, sa fokusom na lokalnu publiku i bazu pretplatnika. Mikland je deo HBO tima od 2012. godine i bila je veoma uključena u lansiranje HBO Nordic usluge. Igrala je ključnu ulogu u razvijanju OTT biznisa, kao i unapređivanju sadržaja, proizvoda, tehnologije i poslovanja u kompaniji, kao i u predvođenju tranzicije u HBO Max platformu.

Roberto Soto vodiće Growth Marketing, čime dolazi na čelo tima koji uključuje Commercial Strategy & Business Development, Subscriber Acquisition, CRM & Customer Service, Social, Brand, Digital Creative i Activations & Publicity. Soto je nov u kompaniji i donosi bogato iskustvo koje je stekao kao rukovodilac u različitim striming kompanijama u Latinskoj Americi, SAD-u i Evropi.

Bret Horovic vodiće Data, Insights & Planning, gde će biti odgovoran za Finance & Strategy i Data & Insights timove. Horovic je u kompaniji WarnerMedia preko 17 godina, gde je počeo u Njujorku radeći za HBO na različitim pozicijama u okviru korporativnih finansija, između ostalog pružajući podršku internacionalnom poslovanju HBO-a i tehnološkom timu, kao i OTT poslovanju i strimingu. Od 2013. godine je u Stokholmu, na poziciji finansijskog direktora HBO Nordic-a.

Tobajas Anderson biće regionalni direktor pravnih poslova za EMEA tržišta i deo globalnog pravnog tima HBO Max-a koji vodi David Ho. Anderson ima široko iskustvo koje je stekao radeći u oblasti OTT poslovanja i striminga u Evropi preko deset godina, a 2014. je došao na čelo pravnog tima za HBO Nordic, nakon čega je bio i zamenik direktora u pravnom timu za HBO Europe.

Andreas Ferdinand vodiće Product Experience sektor. Ferdinand će sarađivati i sa EMEA timom i sa globalnim HBO Max Product timom, koji predvodi Sara Lajons, kako bi oblikovali korisničko iskustvo aplikacije kroz sve ključne platforme širom EMEA područja. Ferdinand ima 18 godina iskustva u razvijanju proizvoda za telekomunikacionu i medijsku industriju, a u kompaniji HBO Europe je od 2019.

Mark Spajvi biće Talent Lead, zadužen za razvijanje kadrovske strategije koja je u skladu sa HBO Max prioritetima i oblikuje kompanijsku kulturu na EMEA području. Spajvi ima preko trideset godina iskustva rada u oblasti ljudskih resursa u globalnom kontekstu. Bio je direktor ljudskih resursa za HBO Europe do prošle godine, kada je prešao na globalnu poziciju kako bi definisao pristup kompanije WarnerMedia planiranju nasleđivanja pozicija, evaluaciji zaposlenih, njihovoj angažovanosti i učinku.

Kristina Sulebak je izjavila: „Sa ovom jakom grupom rukovodilaca, njihovim velikim, višedecenijskim iskustvom rada u oblasti D2C poslovanja i veoma stručnim timovima koje vode, mi smo više nego spremni da unapredimo naše HBO usluge u Evropi u HBO Max, dok istovremeno planiramo, pripremamo i lansiramo uslugu u mnogim novim teritorijama širom EMEA područja u narednim godinama. Uz podršku naših kolega iz kompanije WarnerMedia i kao deo izvrsnog globalnog HBO Max tima, izuzetno sam uzbuđena zbog ambicioznih planova koje imamo za HBO Max i svega što nas očekuje u predstojećem periodu.“

HBO Max EMEA će blisko sarađivati sa WarnerMedia International kolegama, oslanjajući se na partnerstvo sa Prijom Dogrom, koja je na poziciji predsednice kompanije WarnerMedia za EMEA područje i Aziju (sa izuzetkom Kine), kao i članovima njenog tima među kojima su Hanes Hejelman (Programming), Entoni Rut (Original Production), Pjer Branko (Affiliate Sales) i Vanesa Brukman (Kids). Partnerstvo sa njima i njihovim timovima u ovim oblastima već je počelo i ključno je za uspeh HBO Max-a na EMEA području.

O HBO Max-u®

HBO Max® je D2C platforma kompanije WarnerMedia, koja nudi zabavu vrhunskog kvaliteta. HBO Max nudi širok izbor priča za sve gledaoce, uključujući čuvene naslove iz produkcije HBO, Warner Bros., DC, Cartoon Network, Adult Swim, Turner Classic Movies i mnoge druge. Striming platforma je prvobitno lansirana u SAD-u u martu 2020. godine. Ove godine, proširiće se na Latinsku Ameriku i HBO striming servise u Evropi (Nordijske zemlje, Španija, Centralna Evropa, Baltičke zemlje i Portugal), koji će biti unapređeni u HBO Max.

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.