Gorenje Valjevo i Kancelarija za dualno obrazovanje potpisali Memorandum o razumevanju

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 27.Dec.2023, 13:03

Gorenje Valjevo i Kancelarija za dualno obrazovanje potpisali Memorandum o razumevanju

Mirko Meža, direktor fabrike Gorenje Valjevo i Gabrijela Grujić, direktorka Kancelarije za dualno obrazovanje i Nacionalni okvir kvalifikacija potpisali su Memorandum o razumevanju. Ovim dokumentom postavljene su osnove za zajednički napor u obezbeđivanju kvalifikovane radne snage koja će se uspešno nositi s izazovima inovativnih programa fokusiranih na automatizaciju, digitalizaciju i razvoj preduzetničkih kompetencija.

U skladu sa modelom dualnog obrazovanja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << ova saradnja omogućiće mladima da steknu znanje i iskustvo kroz praktičan rad, obezbeđujući im siguran put ka karijeri u kompanijama kao što je Gorenje, koje je deo grupe Hisense Europe.

Uspešnoj realizaciji dualnog obrazovanja doprinosi kvalitetna institucionalna saradnja Ministarstva prosvete, Kancelarije za dualno obrazovanje i Nacionalni okvir kvalifikacija i Privredne komore Srbije, koja kroz stalnu i neposrednu komunikaciju sa poslodavcima aktivno učestvuje u definisanju obrazovnih potreba za stručne profile, u skladu sa ponuđenim mestima za učenje kroz rad kod poslodavaca.

Kao deo šire posvećenosti lokalnim zajednicama i ulaganju u obrazovanje mladih, kompanija Hisense donirala je 31 modernu interaktivnu tablu obrazovnim institucijama širom Srbije. Donaciju interaktivnih tabli primile su četiri tehničke škole i dva fakulteta: tehničke škole u Valjevu, Novom Beogradu, Kuli i Priboju, Mašinski fakultet Univerziteta u Beogradu i Akademija tehničkih strukovnih studija u Beogradu. Hisense napredne interaktivne table pružaju izuzetan doživljaj sa 4K Ultra HD kvalitetom slike, do 20 tačaka prepoznavanja dodira za istovremenu upotrebu od strane više korisnika, i fleksibilno bežično povezivanje sa drugim uređajima. Ove table predstavljaju efikasan i pouzdan alat za proces nastave, a cilj ove inicijative je podrška obrazovanju u Srbiji, posebno u tehničkim školama. Grupa Hisense Europe u proteklom periodu donirala je i moderan ultrazvučni aparat, kolor dopler ultrazvučnog dijagnostičkog sistema, Zdravstvenom centru Valjevo, sa ciljem unapređenja zdravstvene nege u Valjevu i Kolubarskom okrugu. Briga o zajednicama u kojima posluje i životnoj sredini su na vrhu prioriteta navedenih u Hisense strategiji razvoja.

Gorenje Valjevo, sa svojih 17 godina uspešnog poslovanja u Valjevu, obezbeđuje više od 1.750 radnih mesta stanovnicima Valjeva i Kolubarskog okruga, a planirano je angažovanje još 1.000 zaposlenih u naredne tri godine. Otvaranje nove fabrike, Valjevo 3, doprinelo je proširenju kapaciteta za proizvodnju najsavremenijih side-by-side rashladnih uređaja brendova Hisense, Gorenje i Asko. Najmoderniji rashladni uređaji iz Valjeva naći će svoje mesto u domovima širom Evrope – na svim evropskim tržištima sa kojima Hisense već posluje. Od otvaranja prve fabrike u Valjevu proizvedeno je preko 10 miliona aparata, dok je broj proizvedenih uređaja samo u 2022. godini premašio 953 hiljade. Čak 92% ukupne proizvodnje namenjeno je izvozu, što pozicionira fabriku na listu najvećih izvoznika iz Srbije.

Gorenje je deo multinacionalne korporacije Hisense, jednog od vodećih svetskih proizvođača potrošačke elektronike i kućnih aparata, sa preko 100.000 zaposlenih širom sveta i 10.000 u Evropi. Korporacija Hisense fokusirana je na najnovije tehnološke trendove kako bi razvila inovativna rešenja prilagođena kupcima, koja mogu značajno povećati kvalitet života. Svoje aktivnosti zasniva na snažnoj distributivnoj mreži širom sveta, posebno u Evropi.

Hisense Europe, kao evropski deo grupe Hisense, obuhvata proizvodne pogone u Srbiji, Sloveniji i Češkoj, razvojne centre u Švedskoj, Holandiji, Češkoj i Sloveniji, kao i 27 prodajnih kompanija.

Korporacija Hisense kontinuirano ulaže u jačanje evropske proizvodnje i razvojne baze. Osim ulaganja u novu fabriku u Valjevu, značajne investicije su uložene u uspostavljanje fabrike Hisense Europe Electronics u Velenju, koja proizvodi televizore robne marke Hisense za evropska tržišta, a ove godine otvoren je i R&D centar Hisense Europe u Sloveniji, u kome razvijaju aparate brendova Hisense, Gorenje i Asko za globalno tržište.

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.