Google će integrisati veštačku inteligenciju sa Search oglasima

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 24.Maj.2023, 17:19

Google će integrisati veštačku inteligenciju sa Search oglasima

U potezu koji ima potencijal da preoblikuje reklamnu industriju, Google uranja u svet generativne veštačke inteligencije kako bi povećao relevantnost reklama na osnovu konteksta pretrage.

Najava dolazi u trenutku dok su globalni tehnološki velikani uključeni u intenzivnu AI trku, a generativna veštačka inteligencija je svakim danom, čini se, sve važnija.

Tokom Google Marketing Live događaja, tehnološki gigant je najavio nekoliko novina, posebno kada je reč o oglašavanju. >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << Naime, Google će integrisati generativnu veštačku inteligenciju u ACA – automatski kreirane resurse, funkciju koju je lansirao prošle godine za Search oglase i koja koristi sadržaj sa ciljanih stranica i postojećih oglasa kako bi generisala naslove i opise. Sada, sa pojačanjem koje dolazi sa veštačkom inteligencijom, ACA može efikasnije da kreira i prilagođava Search oglase na osnovu konteksta upita.

Google je ovo predstavio na primeru pretrage preparata za suvu kožu. AI sada može da koristi sadržaj sa ciljne stranice i postojećih oglasa da bi kreirala novi naslov koji se još više podudara sa upitom korisnika. Google tvrdi da će to pomoći u unapređenju relevantnosti oglasa.

Uvođenje generativne veštačke inteligencije u oglašavanje ima ogroman potencijal. Oglašivači mogu kreirati personalizovane kampanje, što će rezultirati većim angažovanjem i stopama konverzije.

Ovaj prelazak sa statičkih na dinamične, AI-generisane oglase uvodi novi nivo kreativnosti i prilagođavanja, omogućavajući oglašivačima da se povežu sa svojom publikom na dubljem nivou, tvrdi Google.

Isto tako, automatizacijom aspekata kreiranja oglasa, generativna AI smanjuje vreme i resurse potrebne za razvoj privlačnih oglasa, omogućavajući oglašivačima da testiraju i primene različite varijacije u kraćem vremenskom periodu.

Takođe, omogućava generisanje oglasa u realnom vremenu, uzimajući u obzir različite faktore kao što su namera korisnika, istorija pretraživanja i demografija, omogućavajući precizniju isporuku oglasa i smanjujući verovatnoću nebitnih ili nametljivih oglasa.

Ovaj potez Google-a će sasvim sigurno pojačati relevantnost Search oglasa i učvrstiti njegovu poziciju kao dominantnog igrača u reklamnom prostoru. Zapravo, razvoj ove tehnologije može označiti početak jednog novog i sveobuhvatnijeg trenda unutar oglašivačke industrije.

Izvor: benchmark.rs

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.