Izvor: Advertiser-Serbia.com, 08.Feb.2022, 18:12

Gledanost TV programa s nacionalnom pokrivenošću u 2021

Prvi program RTS-a je već osmu godinu zaredom najgledanija televizija u Srbiji. U 2021. je uz RTS 1 u proseku svakodnevno bilo blizu 2.800.000 gledalaca, za više od 600.000 od druge po gledanosti televizije.

Prvi program RTS-a je u 2021. imao najgledanije informativne emisije, zabavne, sportske, dokumentarne, obrazovno – naučne, dečje, verske emisije i emisije iz kulture, igrane serije i filmove.

Na listi 50 najgledanijih emisija u 2021. godini 48 su prikazane na Prvom >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << programu RTS-a.

Najgledanija emisija u protekloj godini je istorijski film Dara iz Jasenovca, koji govori o stradanjima srpskih, jevrejskih i romskih muškaraca, žena i dece u logoru Jasenovac, emitovan 20. februara. Taj film je okupio preko dva i po miliona gledalaca.

Na listi najgledanijih programskih sadržaja su domaće igrane serije: Tajna vinove loze, Radio Mileva, Kamiondžije, Kalkanski krugovi, Porodica, Nečista krv, Kaljave gume, Drim tim, Moj rođak sa sela, Crna svadba, Klan, Jedini izlaz, zatim sportska takmičenja u tenisu: Rolan Garos, u fudbalu: Liga Evrope, u odbojci i košarci EP 2021, LOI Tokio 2020, vaterpolo – dodela medalja i doček olimpijaca ispred Skupštine grada Beograda, zatim zabavne emisije: kvizovi Slagalica i Potera, finale i drugo polufinalno veče Eurosonga, kao i informativne emisije: Dnevnik u 19.30, Intervju RTS-a, Otkrivanje spomenika Stefanu Nemanji, Konferencija za novinare predsednika A.Vučića i Dekodiranje kriminala.

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.