Izvor: Luftika.rs, 29.Feb.2024, 11:05

Gde je nestala Kejt Midlton? Ostrvom kulaju bizarne teorije zavere nakon operacije princeze

Kejt Midlton je glavna tema medija, otkako je objavljeno da je podvrgnuta “planiranoj” operaciji abdomena, koja podrazumeva duži oporavak. Teorije zavere o tome gde se nalazi Kejt Midlton eksplodirale su na internetu.
Voljena princeza od Velsa poslednji put je viđena u šetnji do crkve na Božić 2023, i to u pratnji svog supruga princa Vilijama i njihovo troje dece – princa Džordža (10), princeze Šarlot (8) i princa Luisa (5).
Kensingtonska palata objavila je da je Kejt Midlton >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << operisana na Londonskoj klinici 16. januara 2024, piše Nova.rs.
“Operacija je bila uspešna i očekuje se da će ostati u bolnici deset do četrnaest dana, pre nego što se vrati kući kako bi se nastavila sa oporavkom. Na osnovu medicinskog saveta, malo je verovatno da će se vratiti na javne dužnosti do posle Uskrsa. Princeza od Velsa se nada da će javnost razumeti njenu želju da lični medicinski podaci ostanu privatni”, navodi se u saopštenju, prenosi Stajlkaster.
Mnogi obožavaoci kraljevske porodice oglasili su se komentarima na Instagramu kako bi izrazili zabrinutost i poželeli brz oporavak princezi.
Jedan komentar je glasio: „To je veoma zabrinjavajuće, jer je u pitanju dug boravak u bolnici i još duži oporavak. Kao medicinska sestra, znam da je ovo veoma ozbiljna medicinska procedura. Nadam se potpunom oporavku ove mlade mame“.
Situacija u kojoj se našla princeza svakako je izazvala interesovanje, jer „abdominalna hirurgija“ može da ima bezbroj značenja, a njen dugi boravak u bolnici posle operacije izazvao je zabrinutost obožavaoca i podstakao je glasine.
Ali „planirana operacija“ samo znači da nije bila hitna. Mogla je da ode kod lekara u petak i da zakaže operaciju za utorak.
Ono što je podstaklo glasine jeste činjenica da, uprkos izveštajima o njenom oporavku kod kuće, nije objavljena nijedna slika njenog izlaska iz bolnice, kao ni privatne slike.
Tabloidni naslovi i analitičari koji se bave kraljevskom porodicom sigurno nisu pomogli. Naime, pojedina izveštavanja dolila su ulje na vatru.
U novinama i na portalima osvanuli su raznorazni naslovi .
„Trudna učiteljica osnovne škole, koja pati od iste ‘jutarnje mučnine’ kao i princeza od Velsa, ubila se nakon što je medicinska pomoć pogoršala njeno mentalno zdravlje“, naslov je Dejli mejla od 30. januara 2024.
Naime, 2017. godine otkriveno je da je Kejt patila od „hiperemeze gravidarum“, odnosno trudniče bolesti koju karakterišu mučnina, povraćanje, gubitak na težini i dehidratacija.
Pojedini kritičari ocenjuju da izgleda da britanske novine sugerišu kako princeza možda ima problema sa mentalnim zdravljem.
Biografkinja kraljice Kamile, Anđela Levin, imala je sličnu konotaciju. Ona je nagovestila da je princ Vilijam „morao da se nosi sa plakanjem i vrištanjem“ svoje majke princeze Dajane kada je imao 15 godina, što može da ga pripremi za zdravstveno stanje njegove supruge.
Novinarka Konča Kaleja tvrdila je da je princeza bila podvrgnuta histerektomiji – uklanjanju materice – i da su „morali da je intubiraju pošto je imala ozbiljne komplikacije posle operacije“. Kako je rekla, za svoje tvrdnje ima čvrste izvore.
Palata je odgovorila na glasine, ne u zvaničnom saopštenju, već putem izvora.
– To su potpune besmislice. Ta novinarka nije pokušala da proveri bilo šta što je rekla. Sve je izmišljeno – rekao je jedan insajder iz palate.
Ono što je dodatno doprinelo misteriji jeste potez princa Vilijama, koji se povukao sa parastosa svom kumu, grčkom kralju Konstantinu III, iz „ličnih razloga“. Kensingtonska palata nije navodila detalje.
Američki pomoćni urednik i dopisnik kraljevske porodice u Dejli Mejlu, Čarli Lenkston, rekao je da Kejt „nije nestala, već da nije u mogućnosti da se vrati kraljevskim dužnostima do posle Uskrsa“.
Otkrivanje ličnih zdravstvenih podataka bez pristanka ne samo da krši privatnost, već i predstavlja zabrinjavajući presedan za svačije pravo na poverljivost, navodi on.
Majku Kejt Midlton život nije mazio, a šuškalo se da je ona učila princezu od Velsa kako da osvoji Vilijama

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.