Francuski regulator kaznio Google zbog kršenja prava medijskih izdavača

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 20.Mar.2024, 18:17

Francuski regulator kaznio Google zbog kršenja prava medijskih izdavača

Grupa vodećih medijskih organizacija u Francuskoj, uključujući novinsku agenciju Frans pres (AFP), požalila se pre nekoliko godina da Google koristi njihov internet sadržaj bez dozvole i time krši njihova autorska prava.
Činilo se da je taj spor rešen 2022. godine kada je američki tehnološki gigant odustao od žalbe na kaznu od 500 miliona evra izrečenu na kraju istrage regulatora konkurencije Autorite de la Concurrence.
U sredu je regulator izvestio da je Google prekršio četiri od sedam obaveza u nagodbi, uključujući pregovore sa izdavačima u dobroj veri i pružanje transparentnih informacija.
U procesu poravnanja, američka kompanija se obavezala da neće osporiti utvrđene činjenice i...

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.