Francuska planira da zabrani reklamiranje automobila koji zagađuju vazduh

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 01.Okt.2020, 13:42

Francuska planira da zabrani reklamiranje automobila koji zagađuju vazduh

Približava se kraj godine i računi za sledeću godinu počinju da se postepeno oblikuju. Ove nedelje je Ministarstvo privrede Francuske predstavilo obrise zakona o finansiranju za 2021. godinu s novim zanimljivim merama

Sredinom decembra 2020 to bi mogao da bude novi udarac koji bi mogao pogoditi proizvođače. Kako piše Revija HAK, tada će Savetu ministara biti predstavljen predlog zakona koji će sadržati otprilike trećinu predloga Građanske klimatske konvencije. Među tim predlozima >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << nalazimo i one koji se tiču zabrane oglašavanja proizvoda koji zagađuju.

Meru koju je već podržala ministarska za ekološku tranziciju Barbara Pompili, posebno istakavši da oglašavanje podstiče potrošnju određenih proizvoda koji su opasni za okolinu. Francuska priprema i strožu poresku penalizaciju za automobile koji ispuštaju veliku količinu štetnih gasova, a u najvišem razredu će se plaćati čak 50.000 evra.

Ova odluka bi sprečila reklamiranje SUV-ova, koji ispuštaju velike količine CO2, na primer.

Osim za proizvođače automobila, to bi takođe bio veliki udarac za oglašivače i medije jer je automobilski sektor reklamiranja u Francuskoj treći po vrednosti s ukupnim ulaganjem proizvođača od 3.17 milijardi evra u 2019.

Izvor: Auto Blog

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.