#FlipTheStatusQuo: Kompanija Mars izdvaja 100.000 dolara za rodnu ravnopravnost

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 10.Mar.2024, 12:35

#FlipTheStatusQuo: Kompanija Mars izdvaja 100.000 dolara za rodnu ravnopravnost

Deset saradnika kompanije Mars, bez obzira na pol, će biti u prilici da osvoje po 10.000 dolara za obrazovanje i razvoj po njihovom izboru, a nominacije se otvaraju simbolično 8. marta, na Međunarodni dan žena.

Inspirisan prošlogodišnjim projektom #FlipTheStatusQuo, Mars je želju za podsticanjem rodne ravnopravnosti u radnom okruženju proširio na sve saradnike i implementirao u nameri da i ove godine ohrabri sve svoje zaposlene širom sveta, uključujući Srbiju – kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << bi doprineo izgradnji inkluzivnijeg sveta u kome svi mogu da ostvare svoj puni potencijal.

„Želimo da svet, koji je pred nama, bude inkluzivan i da se svi osećaju prihvaćeno. Zalažemo se za rodnu ravnopravnost jer je neophodno da se uspostavi određeni vid podrške kako bismo svi postigli svoj puni potencijal. Inkluzivan svet u kojem se svi osećamo da pripadamo, je nešto što svako od nas u kompaniji Mars želi da vidi. I to je tema kojom se jako aktivno i kontinuirano bavimo”, istakla je Vanja Vagić, menadžerka korporativnih poslova kompanije Mars.

Osim toga, ove godine kompanija Mars motiviše i osnažuje zaposlene kroz učešće u kampanji Međunarodnog dana žena 2024, a ovogodišnja tema je #InspireInclusion. „Kada inspirišemo druge da razumeju i cene uključivanje žena, gradimo bolji svet. I kada su same žene inspirisane da budu uključene, stvara se osećaj pripadnosti, relevantnosti i osnaženosti. Hajde da izgradimo inkluzivniji svet za žene zajedno“, ističu organizatori Međunarodnog dana žena.

Kompanija Mars pruža jednake mogućnosti za karijeru svim svojim zaposlenima nastojeći da obezbedi 100% rodnu ravnotežu u raspodeli liderskih pozicija u globalnim timovima kompanije. Trenutno, 42% rukovodećih pozicija u Mars, Inc. zauzimaju žene, a u regiji Mars UBBAI, koja se sastoji od 15 tržišta uključujući Srbiju, odnos rodne ravnoteže je 42% ženskih naspram 58% muških zaposlenih.

O kompaniji Mars

Kroz istoriju dužu od jednog veka, Mars je, kao globalno porodično preduzeće, vođen uverenjem da svet koji želimo sutra počinje sa načinom na koji poslujemo danas. Danas je Mars kompanija koja se transformiše i razvija, potvrđujući stalnu posvećenost pozitivnom uticaju na svet. Raznolik i šaren asortimana konditorskih proizvoda, hrane i proizvoda i usluga za negu kućnih ljubimaca usmereni su  u istom pravcu, pravcu uspešne budućnosti. S više od 35 milijardi dolara prodaje, kompanija predstavlja globalno preduzeće koje proizvodi neke od najomiljenijih svetskih brendova: M&M’s®, SNICKERS®, TWIX®, MILKY WAY®, DOVE®, PEDIGREE®, ROYAL CANIN®, WHISKAS®, EXTRA®, ORBIT®, 5™, SKITTLES®, UNCLE BEN’S® i COCOAVIA®. Sa sedištem u Meklinu u američkoj državi Virdžiniji, kompanija Mars posluje u više od 80 zemalja. Pet Mars principa – kvalitet, odgovornost, uzajamnost, efikasnost i sloboda – nadahnjuju više od 125.000 saradnika na svakodnevno delovanje u cilju stvaranja sutrašnjeg sveta u kom planeta, ljudi i kućni ljubimci mogu da napreduju.

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.