Festival mladog vina Tikveš vinarije

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 20.Nov.2018, 10:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Festival mladog vina Tikveš vinarije

Prema prvim procenama enologa i vinskih entuzijasta, na tradicionalnom devetom Festivalu mladog vina „Tikveš“ je dobio odlične kritike sa akcentom da postoji veliki potencijal za osvajanje mnogih novih medalja, nagrada i visokih rezultata na renomiranim svetskim vinarskim takmičenjima čime će se prevazići uspeh proteklih godina.

Pored već dokazanih vinskih zvezda, na ovogodišnjem festivalu, prvi put je uvedena novost u asortiman vrhunskih vina Tikveša. To je crveno vino >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << iz prve berbe grožđa sorte ,,Shiraz,, koje je posađeno pre četiri godine u vinogradima lokaliteta Lepovo.

Kao društveno odgovorna kompanija Tikveš je ove godine omogućio svim posetiocima festivala da doniraju sredstva koja će biti iskorišćena za Udruženje za humanitano društveni razvoj „Projekat sreća“. Reč je prvoj besplatnoj školi za muziku i umetnost namenjenoj deci iz socijalno ugroženih porodica. To je projekat pod nazivom „Gitara, dirke i muzika“ tokom koga će deca iz ovih porodica moći da koriste i razvijaju svoje kreativne potencijale, talenat i afinitete. Svi posetioci koji su donirali u humanitarne svrhe Tikveš je poklonio – bocu mladog vina.

Festival mladih vina Tikveš, prva je i jedina ovakva vrsta događaja u regionu i ima značajnu ulogu u izgradnji kulture vina i stvaranja tradicije kao i vrednovanja vina iz poslednje berbe. Među poznati ove godine je bila Karolina Gočeva, Tihomir Pop Asanović iz grupe Tim, Raka Marić, Kaliopi, grupa Nokaut, izvođač Kalin Veliov sa ,,Amazonia Dance Project,, brazilsko-kubanski projekat Amazonija. Gosti su bili iz celog regiona Srbije, Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, Bugarske, SAD-a, Austrije i drugih zemalja EU.

Predsednik Upravnog odbora vinarije Tikveš Svetozar Janevski, objavio je na Festivalu mladog vina da je Tikveš u završnom postupku kupovine francuske vinarije ,,Chateau de Gourdon,, na obali reke Cote Du Rhone. Reč je porodičnom imanjuna kome će vinarija Tikveš obnoviti vinograde i fokusirati se na proizvodnju vrhunskih vina i otvoriti luksuzni restoran u dvorcu. Ovoje izuzetno važan korak kao deo razvojne strategije najveće vinarije u regionu koja jača međunarodne pozicije kao proizvođač premium vina. Tikveš je prva vinarija iz regiona koja je kupila jednu francusku vinarijui jedna od retkih kompanija iz Balkana koja investira i širi se na strana tržišta.

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.