Festival koji se ne propušta: Dani komunikacija najavili gostovanje Edwarda Snowdena

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 18.Jan.2023, 15:31

Festival koji se ne propušta: Dani komunikacija najavili gostovanje Edwarda Snowdena

„Sve što učinimo danas trajaće zauvek. Ne zato što želimo zapamtiti – nego zato što nam više nije dozvoljeno da zaboravimo“, rekao je Edward Snowden, koji je reskirao sve u trenutku kada je razotkrio sistem masovnog nadzora i šokirao svet 2013. godine. Dani komunikacija, poznati po postavljanju nekonvencionalnih pitanja i potrazi za nesvakidašnjim odgovorima, vraćaju se u Rovinj od 20. do 23. aprila 2023. – uz niz novih lica svetske industrije!
>> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << />
Snowden je jedno od najistaknutijih imena svetske istorije kada je reč o privatnosti, javnim interesima i sigurnosti na internetu, tema od kojih ne možemo niti želimo da pobegnemo“, izjavila je direktorica festivala i direktorica programa Dana komunikacija Dunja Ivana Ballon. „U svetu u kojem je pitanje privatnosti u središtu svega na čemu kao komunikatori i kreativci radimo, privilegija nam je što će baš ove godine, na desetu obletnicu od početka kaznenog progona koji je otvoren u SAD-u, Snowden postati deo diskusija i propitivanja za kvalitetnije društvo upravo na Danima komunikacija, te nezaobilazni deo novih priča s ovog jedinstvenog festivala.“

DK2023 svojim netipičnim pristupom, ali i ambicioznim programom nastavlja biti središnje mesto svih željnih kritičkog razmišljanja, konstruktivnih zaključaka, svežih kreativnih pristupa i inovativnih tehnologija koje okupiraju naše živote; uz zdravu dozu rovinjskoga vitamina D, nesvakidašnja predavanja i atmosferu kakvu samo Dani komunikacija kreiraju. Za potonje će se pobrinuti ceo niz domaćih i stranih govornika, među kojima je danas prvi predstavljen upravo Snowden, bivši zaposleni CIA-e te konsultant NSA-a (National Security Agencyja) koji je radio, prema vlastitim rečima, na stvaranju „najefikasnijeg sistema društvene kontrole u istoriji čovečanstva.

Snowden već celu deceniju preuzima odgovornost za svoje delovanje i kaže: „Učestvovanje u izgradnji tog sistema je moja najveća greška.“ U višegodišnjem radu unutar organizacije Freedom of the Press pronašao je način za iskupljenje te je godinama usmeren na zaštitu novinarstva koje se bavi javnim interesima te edukaciju o svakodnevnim izazovima koje donosi preplitanje privatnosti i tehnologije. Svoju će stranu priče s prisutnima podeliti javljanjem uživo iz Moskve video pozivom, a učesnici festivala potom će imati priliku da mu postave sva svoja pitanja, preispitati ono u šta su do sada verovali te, ako to žele, i čuti kako je izgledao Snowdenov život u Moskvi pre deset godina, a kako izgleda sada.

Dani komunikacija tu ne staju: osim što će na tri dana postati mesto susreta nekih od najuticajnijih svetskih ličnosti komunikacijske industrije, očekuje nas i niz predavanja i diskusija s hrvatskim stručnjacima. „Oni koji su deo naše festivalske zajednice dobro znaju zašto se vraćaju – i svi zajedno ne možemo dočekati novu dozu kvalitetnih sadržaja, najlepših susreta i novih prijateljstava kakva samo DK2023 može omogućiti“, poručila je Anđela Buljan Šiber, predsednica Uprave HURA-e i članica Organizacionog odbora Dana komunikacija, osvrnuvši se na posebnu festivalsku energiju koja nas čeka i ove godine.

Tanka je granica između ljubavi i mržnje, ali jedno je jasno – kreativnost nas izdvaja, a komunikacijska industrija koja se okuplja na Danima komunikacija nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Svi kreativci, marketingaši, digitalci, mediji i drugi komunikatori koji se i ove godine žele naći u društvu domaćih i svetskih tržišnih lidera informacije o učešću mogu pronaći na www.danikomunikacija.com.

O EDWARDU SNOWDENU:

Bivši zaposleni CIA-e te konsultant NSA-a (National Security Agencyja) koji je radio na stvaranju „najefikasnijeg sistema društvene kontrole u istoriji čovečanstva“. Nakon što je javno razotkrio da je vlada SAD-a imala mogućnost pristupa informacijama o pozivima, tekstualnim porukama te e-pošti svake osobe na planeti, ovom protagonistu Oscarom nagrađenog dokumentarca Citizenfour te planetarno popularnog filma Snowden vlasti SAD-a poništile su pasoš, zbog čega je novi dom pronašao u Moskvi, u kojoj se u tom trenutku našao.

U ulozi predsednika organizacije Freedom of the Press, koju je držao poslednjih 8 godina, Edward Snowden odlučio je da se iskupi svetu, te je u svojim istupima usmeren na zaštitu novinarstva koje se bavi javnim interesima i edukaciju o svakodnevnim izazovima koje donosi preplitanje privatnosti i tehnologije.

SNOWDEN U PROGRAMU DANA KOMUNIKACIJA

Svoju stranu priče Snowden će javljanjem videolinkom ispričati svima prisutnima upravo na Danima komunikacija, i to već prvog dana festivala, 20. aprila 2023. Nakon uvodnog izlaganja na temu Restoring Trust – How To Solve The Next Generation of Privacy & Security Dilemmas uslediće intervju otvoren za sva pitanja učesnika, koji će zajedno imati priliku propitati ono u šta su dosada verovali i doneti vlastite zaključke.

O DANIMA KOMUNIKACIJA:

Dani komunikacija prepoznati su kao jedan od najboljih evenat-a na svetu prema britanskom Association Excellence Awardsu zbog svog out of the box pristupa, jedinstvene festivalske ponude, visokokvalitetne produkcije i organizacije. Dugo iščekivano novo izdanje festivala – koji je poznat po tome da se na njemu okupljaju ključni predstavnici oglašivača, agencija, stručnjaci za odnose s javnošću, predstavnici medija i ostali profesionalci iz komunikacijske industrije ključni za stvaranje i pokretanje promena – ovog proleća je očaralo sve one koji komunikacijsku industriju istovremeno mrze i vole, ali prema njoj, zahvaljujući ovom festivalu koji zdušno okuplja komunikacijsku zajednicu, nikako ne mogu biti ravnodušni. Više informacija pročitajte na zvaničnim stranicama festivala www.danikomunikacija.com.


O ORGANIZATORIMA:

Hrvatska udruga društava za tržišno komuniciranje (HURA) je vodeće strukovno udruženje u sektoru tržišnih komunikacija u Hrvatskoj. Članice HURA-e neke su od najboljih i najnagrađivanijih nacionalnih agencija. HURA organizuje nacionalni festival tržišnog komuniciranja Dane komunikacija s pripadajućim takmičenjima Effie, IdejaX, MIXX i Young Lions, marketinšku akademiju HOWtoWOW, regionalnu reviju reklamnih agencija BalCannes, redovne edukacije i mnoge druge projekte. Bori se za poboljšanje tržišnih uslova i napredak čitave industrije, što uključuje lobističke aktivnosti, pregovaranje sa zakonodavcem, promociju struke, brojna istraživanja i statistike u industriji, savetovanje i drugo. Izvan granica deluje u sklopu svetskog udruženja agencija VoxComm, EACA-e (Europskog udruženja agencija za tržišno komuniciranje), ekskluzivni je predstavnik organizacija Cannes Lions i Effie Worldwide za Hrvatsku te je kroz Interactive Advertising Bureau (IAB) Croatia deo svetske mreže IAB Global Network.


Više o HURA-i saznajte na www.hura.hr, Facebook i LinkedIn stranicama

Interactive Advertising Bureau (IAB) Croatia kolektivni je predstavnik i ambasador industrije interaktivnog marketinga i velike svetske organizacije IAB Global Network u Hrvatskoj. Delovanjem unutar Hrvatske udruženje društava za tržišno komuniciranje (HURA-e), povezuje najvažnije aktere angažovane u rastu interaktivnog marketinga i insistira na najvišem standardu, a hrvatsko je tržište ovom akvizicijom postalo bogatije za brojne materijale, specijalizovane edukacije, nagrade, istraživanja, analize i network koji će ekskluzivno biti dostupni kroz IAB Croatia.

Više informacija pronađite na www.iab-croatia.com te na Facebooku i LinkedInu.

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.