Fenomenalna prirodna grickalica koja štiti naše oči i čini čuda kod problema erektilne disfunkcije

Izvor: Luftika.rs, 21.Apr.2024, 09:06

Fenomenalna prirodna grickalica koja štiti naše oči i čini čuda kod problema erektilne disfunkcije

Verovatno znate da je konzumacija orašatih plodova izuzetno dobra za naše zdravlje, a jedna od ovih fenomenlnih grickalica ima posebno blagotvoran uticaj na različite funkcije našeg organizma. Reč je o pistaćima, koji obezbeđuju lutein i karoten, dva antioksidansa, koji igraju važnu ulogu u zaštiti naših očiju, posebno kako starimo.
Pored toga, sadrži zeaksantin, flavonoide i beta-karoten, koji su povezani sa nižim stopama opadanja mentalnih funkcija, a u vezi su sa godinama. >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs <<
Smanjuju rizik od nastanka hroničnih i degenerativnih bolesti Svakodnevna konzumacija pistaća smanjuje verovatnoću razvoja katarakte ili gubitka vida.
Takođe je hrana bogata cinkom, koji pomaže u održavanju dobrog noćnog vida, piše Index.
Ali to nije sve. Pokazalo se da redovna konzumacija neslanih pistacija pomaže u smanjenju rizika od hroničnih i degenerativnih bolesti koje mogu dovesti do razvoja dijabetesa.
Porcija od 35 grama pistacija je ekvivalentna istom unosu antioksidanata kao šolja zelenog čaja.

Zdravi, a u isto vreme i fit Pistaći su odličan izvor proteina. To ih čini zdravom i zasitnom užinom, koja vam može pomoći da izgubite višak kilograma.
Osim toga, pistaći imaju dosta vlakana, što u velikoj meri doprinosi jačanju sistema za varenje.
Najzanimljivija dobrobit ove namirnice je njen pozitivan efekat na probleme erektilne disfunkcije.
Studija koju je sprovela Univerzitetska bolnica Ataturk i istraživački centar u Ankari, u Turskoj, a objavljena je u časopisu “Nature”, pokazala je pozitivne rezultate u ovoj oblasti.
Izvor: Index
Ovih 12 namirnica jedu najzdraviji najdugovečniji ljudi u Evropi

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.