Evropski izdavači protiv Google-a

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 13.Feb.2022, 17:04

Evropski izdavači protiv Google-a

Savet evropskih izdavača podneo je žalbu protiv Google-a zbog narušavanja konkurencije na tržištu digitalnog oglašavanja.

Oni u žalbi ističu da je Google uspostavio kontrolu duž celog lanca digitalnog oglašavanja (ad tech) od kada je 2008. godine kupio kompaniju DoubleClick i da je uspostavio monopol koji ima “devastirajuće posledica na prihode izdavača”.

Ova žalbda predstavlja jedinstvenu priliku za Evropsku komisiju da reši probleme nastale 2008. godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << dozvolom za spajanje Goodle-a i DoubleClick-a i da primeni mere koje bi vratile konkurenciju u oblast digitalnog oglašavanja”, poručio je predsednik Saveta Kristijan Van Tilo.

Google je u odgovoru na žalbu naveo da se takmiči sa hiljadama drugih provajdera u ovoj oblasti, kao i da se izdavačima na svaki uloženi evro u oglašavanje preko Google-a vraća osmostruko kroz prihode.

Inače, Eeuropsko veće izdavača je grupa koja predstavlja vodeće medije u Evropi, uključujući Financial Times, The Guardian, Reuters, Mirror, El Pais, The Times i Die Zeit

Izvor: Beta

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.