Event industrija na drugom RSVP festivalu

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 30.Jan.2017, 08:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Event industrija na drugom RSVP festivalu

Dva dana festivala donose brojna predavanja i radionice kao i prvu dodelu godišnje nagrade ATTEND za najbolje događaje u regionu

RSVP, jedini regionalni festival specijalizovan za event industriju, održaće se u utorak i sredu, 7. i 8. februara u zagrebačkom Plaza Event Centru (ex. Hypo Centar). Očekuje se da će dva dana programa posvećenih tehnologijama koje se koriste u event industriji i event turizmu kao i svim događajima koji doprinose razvoju turističkih destinacija okupiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << oko 500 event stručnjaka i predstavnika industrija povezanih s organizacijom događaja. Drugi dan RSVP-a biće dodeljene i prve godišnje nagrade ATTEND za najbolje regionalne događaje u osam kategorija. Festival od prve godine podržava Valamar Riviera, najveća turistička kompanija u Hrvatskoj.

Prvi dan programa biće fokusiran na tehnologije koje organizaciju događaja čine jednostavnijom, omogućavaju interakciju sa učesnicima ili daju događaju dodatnu vrednost. Učesnici će od stranih i domaćih predavača moći da nauče više o mogućnostima koje nude virtuelna i proširena stvarnost (Darian Škarica, divIT), kako povezati učesnike na korporativnim događajima (James Morgan, EventTech Lab) i korišćenju tehnologija i dizajna za kreiranje nezaboravnih događaja (Natalia Fuchs, Silasveta). Prvog dana festivala biće održane i tri radionice koje će se baviti pojedinim segmentima organizacije događaja. Za učesnike RSVP festivala radionice su besplatne, ali je broj učesnika ograničen te je potrebno što pre zauzeti svoje mesto u dvorani u kojoj će se održati. Prvi festivalski dan završiće se druženjem učesnika u Expo izložbenom prostoru u kome će biti izložene najnovije tehnologije rasvete, videa i razglasa za događaje.

Drugi dan festivala baviće se event turizmom, što uključuje sve događaje koje razvijaju turističke destinacije. Program će otvoriti predavanje Erica Bakermansa iz NTBC Holland, agencije zadužene za branding i marketing Holandije u svetu, a govoriće o destinacijskom marketingu za poslovne događaje. Biće predstavljen i uspešan primer razvoja turističke destinacije uz pomoć raznovrsnih događaja. Na okruglom stolu „Kako postaviti Hrvatsku na mapu event organizatora“ panelisti će razgovarati o hrvatskoj strategiji razvoja. Na radionicama učesnici će moći da steknu praktična znanja o odabiru moderatora za događaje i o sigurnosti organizacije događaja.

Poslednjeg festivalskog dana biće dodeljene i godišnje nagrade ATTEND za najbolje regionalne događaje u osam kategorija. Prijave su otvorene do 2. februara, a svi zainteresovani besplatno mogu prijaviti neograničen broj događaja putem zvanične web stranice RSVP festivala. Sve prijave će ocenjivati nezavisni žiri sastavljen od pet međunarodnih stručnjaka i jednog predstavnika festivala, a više o članovima žirija može se saznati na webu.

Otvorene su prijave za učešće na Festivalu, a do 29. januara 2017. kotizaciju je moguće nabaviti po povoljnijoj ceni od 555 kn (bez PDV-a) za oba dana. Dostupne su i kotizacije od 222 kn (plus PDV) za studente i kotizacije za jedan dan po ceni od 333 kn (plus PDV). Svi zainteresovani mogu se prijaviti na www.rsvp.hr/kotizacije

Premijerno izdanje Festivala održano je u novembru 2015, a publici su predstavljeni dvodnevni format i strukovna nagrada ATTEND. Pred oko 300 učesnika 26 predavača se dotaklo najaktuelnijih tema event industrije, ali i raspravljalo o konkretnim rešenjima kroz 3 organizovane panel rasprave.

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.