Eurobank dobitnik nagrade za Najbolju emisionu Banku u Centralnoj Evropi od strane IFC

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 29.Maj.2020, 13:44

Eurobank dobitnik nagrade za Najbolju emisionu Banku u Centralnoj Evropi od strane IFC

Godinama unazad, Eurobank svojim zalaganjem doprinosi unapređenju saradnje sa IFC-om i predstavlja snažnog partnera Svetske banke u Srbiji, što potvrđuju nagrade za najbolje partnerstvo u okviru Istočne Evrope za 2014. godinu, kao i ovogodišnje priznanje za Najbolju emisionu Banku u Centralnoj Evropi u 2019. godini.

Strateško opredeljenje Eurobanke je snažna podrška privredi, koja dugoročno utiče na stabilnost bankarskog sektora u celini. Priznanje IFC-a nam mnogo znači, >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << jer je ono potvrda naše posvećenosti širenju poslovanja klijenata, napretku srpske ekonomije i jačanju saradnje sa međunarodnim finansijskim institucijama, kao respektabilnim partnerima banaka i privrede u Srbiji,“ izjavio je Milan Vićentić, član Izvršnog odbora Eurobanke i direktor Sektora za korporativno bankarstvo.

“Ova nagrada prepoznaje liderstvo naših partnera u pružanju usluga finansiranja trgovine na tržištima u razvoju. Finansiranje trgovine je ključni prioritet IFC-a zbog snažnog uticaja koji ima na podsticanje ekonomske aktivnosti i razvoja“, rekao je Tomas Lubek, regionalni menadžer IFC-a za Centralnu i Jugoistočnu Evropu. „Ova nagrada pokazuje izvrsnost Eurobanke u unapređivanju misije IFC-a u Srbiji. Neka to bude podsticaj za našeg partnera da dodatno poveća aktivnosti finansiranja trgovine u Srbiji.”

Nagrada za Najbolju emisionu Banku predstavlja potvrdu opredeljenja Eurobanke ka kontinuiranom unapređenju svoje ponude – od finansijskih usluga, preko savetodavne podrške kroz umrežavanje i saradnju, do pažljivo osmišljenih proizvoda koji su krojeni prema potrebama klijenata.

Eurobank a.d. posluje u Srbiji od 2003. godine i danas je među vodećim stranim investitorima i finansijskim organizacijama u zemlji sa ukupnom aktivom od 1,51 milijarde evra i kreditnim portfolijom od preko 1,1 milijarde evra (na dan 31.12.2019.). Nakon više od 15 godina uspešnog poslovanja u Srbiji, Eurobank i njene pridružene kompanije nude širok asortiman standardnih i inovativnih bankarskih proizvoda i usluga. Poslovna mreža Eurobanke sastoji se od 80 ekpozitura i 5 centara za rad sa privredom na glavnim poslovnim, kulturnim i istorijskim lokacijama. Više informacija o Eurobank možete naći na adresi www.eurobank.rs.

Eurobank a.d. je deo Eurobank Grupe, dinamične bankarske organizacije koja je aktivna u šest zemalja sa ukupnom aktivom od 64.8 milijarde evra i preko 13.400 zaposlenih. Osnovana još 1990. godine, Grupa nastavlja svoj dinamičan rast stabilnim i odlučnim koracima, fokusirajući se na različite potrebe svojih klijenata. Kroz mrežu od ukupno 674 ekspozitura kako u Grčkoj, tako i u inostranstvu, Grupa nudi sveobuhvatnu ponudu finansijskih proizvoda i usluga stanovništvu i korporativnim klijentima.

O IFC:

IFC – sestrinska organizacija Svetske banke i član grupacije Svetske banke – najveća je globalna razvojna institucija fokusirana na privatni sektor na tržištima u razvoju. Radimo u više od 100 zemalja, koristeći kapital, stručnost i uticaj kako bismo stvorili tržišta i mogućnosti u zemljama u razvoju. U fiskalnoj 2019. godini uložili smo više od 19 milijardi dolara u privatne kompanije i finansijske institucije u zemljama u razvoju, oslanjanjući se na moć privatnog sektora u cilju okončanja ekstremnog siromaštva i povećanja zajedničkog prosperiteta.

O GTFP:

IFC-ov Globalni program finansiranja trgovine (GTFP) pruža ublažavanje rizika u okviru paketa od 5 milijardi američkih dolara garantujući plaćanja obaveza po osnovu trgovine bankama u ekonomijama u razvoju. Od svog osnivanja 2005. godine, Program je izdao više od 63.000 garancija za više od 63 milijardi američkih dolara vrednih transakcija za finansiranje trgovine kako bi podržao rast različitih sektora, uključujući infrastrukturu, poljoprivredu i zdravstvo, između ostalih.

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.