Eurobank Direktna donirala 1,5 miliona dinara za uređenje lokaliteta Nacionalnog parka Tara

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 02.Jun.2023, 08:32

Eurobank Direktna donirala 1,5 miliona dinara za uređenje lokaliteta Nacionalnog parka Tara

Sredstva su namenjena za uređenje šetne staze na jezeru Perućac i za postavljanje urbanog mobilijara na lokaciji Kaluđerske Bare u Nacionalnom parku Tara.

Društveno odgovorno poslovanje predstavlja integralni deo strategije Eurobank Direktne i izuzetno je važan segment svih poslovnih aktivnosti. U skladu sa tim, Banka podržava zajednicu u kojoj posluje, a ovom prilikom svoj doprinos dali smo uređenju Nacionalnog parka Tara, doniranjem sredstava u iznosu od 1,5 miliona dinara. >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << Zahvaljujući donaciji Banke, jezero Perućac i reka Vrelo, poznati po svojoj čistoti i lepoti, dobili su novo, uređeno i opremljeno šetalište, a duž lokacije Kaluđerske bare postavljene su drvene klupe, informativne table i druga oprema. Zaštita životne sredine jedna je od ključnih oblasti korporativne društvene odgovornosti i održivog razvoja Banke, koja nastoji da sprovođenjem odgovornih praksi i mera smanji negativan uticaj na životnu sredinu“, izjavila je Slavica Pavlović, predsednik Izvršnog odbora Eurobank Direktne.

Udruženje banaka Srbije i Ministarstvo zaštite životne sredine potpisali su Memorandum o saradnji na projektima unapređenja zaštićenih područja i očuvanja biodiverziteta na teritoriji Republike Srbije, a Eurobank Direktna je, kao članica UBS-a, realizovala projekat uređenja Nacionalnog parka Tara. Tokom dve decenije postojanja Banka sprovodi društveno odgovorne projekte i inicijative, u koje je do sada uloženo više od 4,8 miliona evra, a zaštita životne sredine jedan je od ključnih stubova korporativne društvene odgovornosti.

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.