EMILIJA ZAEVSKA, Represent System: „Content Hub – zvezda ili ubica vaše digitalne strategije?“

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 04.Jun.2018, 13:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EMILIJA ZAEVSKA, Represent System: „Content Hub – zvezda ili ubica vaše digitalne strategije?“

Svi pričaju o followerima, lajkovima, klikovima, interakcijama i sadržaju. Svi znaju da je sadržaj kralj, ali ne mare da je strategija tog sadržaja zapravo kraljica.

U tim marketinško strateškim igrama, sve česće se spominje i termin content hub, kao ključ za uspeh vašeg onlajn nastupa. A šta je zapravo content hub?

Content Hub je destinacija, zasebna ili može da bude deo vašeg korporativnog web sajta. Ova destinacija hrani vašu target grupu korisnim informacijama >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << na određenu temu, a informacije mogu biti u obliku videa, infografike, teksta, case studiji itd.

Neki bi rekli da je to samo još jedan sinonim za blog, ali zapravo content hub daje malo drugačiji, strukturiraniji i tematski sadržaj, dok blog ima više personalnu notu.

Njegov cilj je da unapredi vašu digitalnu strategiju i da pomogne vašoj kompaniji u interakciji sa target grupom i to na nekolkiko načina:

Da učini vaš vebsajt omilenijim u pretraživaču

Budući da Google algoritam obraća sve veću pažnju na “svežinu” sadržaja na stranici, content hub može da poboljša poziciju vašeg vebsajta za određeno pretraživanje.

Da vam pomogne da saznate više o vašem čitataocu

Sa druge strane preko content hub-a vi zapravo kreirate vaš sopstveni organski kanal gde imate u celosti kontorlu nad user experience-om i koji je potpuno nezavisan od društvenih mreža.

A kad smo već kod društvenih mreža, content hub može biti i odličan izvor sadržaja za njih. Ovaj pristup može postati obostrana ljubav, koja bi omogućila da vaši pratioci postanu vaši čitatoci i obrnuto vaši čitataoci – vaši fanovi.

Zapravo content hubovi i njihov sadržaj danas se stvaraju brzinom svetlosti, ali je problem u načinu na koji kompanije shvataju content hub i šta on treba da radi za njihov biznis.

Pa zato, pre nego što krenete u izradu content hub-a za vaš biznis, postavite sebi i vašem marketing timu nekoliko pitanja:

● Koja je tema na koju biste vi mogli da pružite jedinstven i koristan sadržaj? Da bi publika stekla vaše poverenje potrebno je sastaviti tim kojiima kredibilitet da govori na tu temu.

● Da li je to tema koju vi želite da ispričate ili vaš korisnik želi da čita?

Kompanije koje su primer dobrog content hub-a kao što su Red Bull, Coca-Cola i HubSpot, znaju da je ključ u tome da vašoj publici ispričate znamljivu priču, a ne da promovišete korporativne informacije. Naravno umetnost je u tome i da nađete način kako da ih suptilno povežete.

● Kome se obraćate? Ukoliko je to nekoliko različitih ciljnih grupa, kako ćete zadržati njihovu pažnju?

● Ko će iz vašeg tima biti zadužen za održavanje content hub-a u životu? Postavljanje content hub-a je bitno, ali još bitnije je da njegov život bude dugovećan, a njegov sadržaj uvek aktuelan i svež.

● Koji je cilj koji želite da postignete sa kreiranjem content hub-a ?

Ako je to samo još jedna stavka koja će zadovoliti vašeg šefa ili će staviti vašu kompaniju na listu kompanjia koje prate i primenjuju digitalne trendove, onda bolje i da se ne mučite.

I na kraju, ako svi odogvori vode ka tome da content hub postane deo vaše digitalne strategije uvek imajte na umu 6A pristup u njegovo vođenje: autentičnost, agilnost, autoritet, atraktivnost, akcija, aplifikacija sadržaja.

U četvrtak 7. juna, Content Experience konferencija u Beogradu, u organizaciji agencije Represent System, po drugi put će okupiti renomirane svetske i regionalne komunikacijske stručnjake koji će sa prisutnima podeliti znanja i iskustva iz oblasti content i influencer marketinga, native oglašavanja digitalne analitike. Ove godine su organizatori Content Experience konferencije odlučili da, pored klasičnih predavanja, učenje pospeše vrlo konkretnim radionicama na kojima će influenseri i stručnjaci prenositi praktična znanja malim grupama ljudi dovodeći, tako, masterclass predavanja u konferencijsko iskustvo. Upravo će Content hub biti jedna od tema na radionici «Dve muve jednim sadržajem – istina ili mit?».

Prijavite se na ovogodišnji Content Experience i upoznajte se sa contentom na strateškom i operativnom nivou, a odabirom radionica sami skrojite svoj experience. Vidimo se!

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.