EFFIE Awards Serbia proširuje bazu kandidata za članove Effie žirija – Prijave za učešće u žiriranju

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 24.Feb.2021, 11:14

EFFIE Awards Serbia proširuje bazu kandidata za članove Effie žirija – Prijave za učešće u žiriranju

Effie Awards Serbia ove godine uvodi mogućnost prijavljivanja za učešće u žiriranju radova. Na ovaj način, prema rečima organizatora takmičenja, biće kreirana veća baza potencijalnih članova Effie žirija, o čijem konačnom izboru odlučuje Organizacioni odbor

Na zvaničnom sajtu Effie Awards Serbia (www.effie.rs) od danas je dostupan obrazac putem kojeg zainteresovani mogu da se prijave za učešće u ocenjivanju Effie radova. Da bi se nečije ime našlo na listi kandidata >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << za Effie žiri, potrebno je značajno profesionalno iskustvo, seniorska pozicija u sektoru marketinga, odnosno u agenciji i mediju. Kada je reč o agencijama, preporuka je da se kandiduju seniori u sektoru planning-a, strategije, odnosno account direktori, a u kompanijama – direktori marketinga. Prema Effie propozicijama, konačnu odluku o sastavu Effie žirija donosi Organizacioni odbor Effie Awards Serbia (www.effie.rs/organizacioni-odbor-i-ziri).

Dosadašnji članovi Effie žirija, oni koji su ocenjivali radove od prve godine održavanja Effie Awards Serbia (od 2017.), već se nalaze u bazi, tako da je ova mogućnost namenjena onima koji do sada nisu imali priliku da učestvuju u žiriranju. Reprezentativnost je glavni standard u formiranju Effie žirija, pa se zato posebno vodi računa o zastupljenosti globalnih, regionalnih i lokalnih kompanija, odnosno agencija, različitih medija i medijskih agencija, PR i stručnjaka u oblasti digitalnih komunikacija.

Kreiranjem obrasca za učešće u Effie žiriranju hteli smo da se i na ovaj način približimo najvišim standardima koje Effie podrazumeva na svetskom nivou. Effie je prestižno takmičenje, ali on podrazumeva i edukaciju, odnosno uključivanje što većeg broja igrača na tržištu u čitav proces. Verujem da članovi našeg Žirija rad u ovom telu doživljavaju kao značajno profesionalno iskustvo. Organizacioni odbor je i do sada značajnu pažnju posvećivao formiranju Žirija u smislu obezbeđivanja reprezentativnosti industrije, ali i podsticanju kompanija i agencija da se takmiče, kao i da se na druge načine uključe u organizaciju i realizovanje Effie-ja. Omogućavanje prijavljivanja za učešće u žiriranju trebalo bi da nam obezbedi još veću bazu potencijalnih članova Žirija i na taj način pomogne Organizacionom odboru u složenom i zahtevnom procesu formiranja ovog tela,“ izjavila je Jelena Ivanović, izvršna direktorka IAA Sebia, organizatora Effie Awards Serbia.

Obrazac je potrebno popuniti najkasnije do 15. marta (www.effie.rs/postanite-clan-zirija-effie-awards-serbia), a lista članova Žirija za Effie Awards Serbia 2021 biće objavljena najkasnije do 1. aprila.

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.