EACA pokrenula studentsko takmičenje s ciljem ukidanja stereotipa u oglašavanju igračaka

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 14.Nov.2018, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EACA pokrenula studentsko takmičenje s ciljem ukidanja stereotipa u oglašavanju igračaka

Ad Venture Student je panevropsko takmičenje koje izaziva studente komunikacija da razviju oglašivačku kampanju za stvarnog klijenta. Takmičenje omogućava studentima da testiraju vlastite veštine i iskuse komunikacijsku industriju u stvarnom životu, a najbolje kampanje će ujedno imati priliku da budu plasirane uz podršku klijenta.

Ovogodišnji klijent, Let Toys Be Toys, je kampanja na društvenim medijima uspostavljena od strane angažovanih roditelja u 2012. Kampanja je usmerena >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << na igračke i oglašivačke industrije, s ciljem da spreči limitiranje dečjih interesa promovisanjem igračaka namenjenih i pogodnih samo za devojčice i igračaka samo za dečake. Studenti iz oblasti komercijalnih komunikacija izazvani su da stvore kampanju koja će ciljane publike osvestiti te im pomoći da razumeju zašto je rodno stereotipno oglašavanje prema deci važno.

Tema konkursa podržava misiju i predanost EACA-e kao članice Unsterotype Allience, koju vode Ujedinjeni Narodi, a koja se zalaže za korištenje oglašavanja kao sile koja može da podstakne pozitivnu promenu i iskoreni štetne rodno utemeljene stereotipe. Kroz snažnu mrežu, EACA želi da da doprinos principima koje zastupaju Unsterotype Alliance i Let Toys Be Toys, te da im pomogne u postizanju pozitivne promene.

Prijavljeni projekti će biti ocenjivani u tri kruga od strane žirija, sastavljenog od akademika, oglašivačkih profesionalaca i klijenata. Tri tima finalista imaće priliku da prezentuju svoju kampanju tokom edcom sastanka članova u maju 2019. Pobednički tim biće nagrađen putovanjem, smeštajem i kartom za Cannes Lions međunarodni festival kreativnosti, koji se održava u junu 2019.

Više informacija o takmičenju možete naći na www.eaca-inspire.eu.

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.